Nyjet-Arkivit për » Dhimitër Fari «

Teuta dhe Teutonët – nga Ferdi Memelli

Teuta dhe Teutonët nga Ferdi Memelli Teuta (Τεύτας, Teuta) – Mbretëreshe ilire, ndoshta gruaja e Agronit. Shfaqet për herë të parë në vitin 230 p.K., si aleate i Demetrius II, mbret i Lexo Me Teper.

Tri shkrime për Mbretëreshën Teutë – Klodi Stralla & Gjergj Anastasi & Leon Molla

Tri shkrime për Mbretëreshën Teutë Pushtimi i Ilirisë nga Klodi Stralla Në 25 maj të vitit 229 p.e.s – Romakët pushtojnë për herë të parë Ilirinë, kur dy konsuj, Fulvus dhe Postimius, me Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook