Nyjet-Arkivit për » 2 Korrik 1990 «

“Nata historike dhe tragjike e 2 korrikut” – nga Aurel Plasari

“Nata historike dhe tragjike e 2 korrikut” nga Aurel Plasari (El Mundo – 1990) Kam qëlluar me fat që, pavarësisht frikës, kam mundur t’i tregoja Perëndimit së paku diçka nga të vërtetat Lexo Me Teper.

Shqiptarët e larguar me eksodin e 2 korrikut 1990 nga Kastriot Dervishi

Shqiptarët e larguar me eksodin e 2 korrikut 1990 nga Kastriot Dervishi Qeverisja e Shqipërisë prej komunistëve dhe pasoja e saj, i kanë shkaktuar Shqipërisë eksodet më të mëdha në historinë e Lexo Me Teper.

Pse 1 korriku është dita e vërtetë e futjes në Ambasada…

Pse 1 korriku 1990, është dita e vërtetë e futjes në Ambasada… Historiografia shqiptare në mënyrë sistematike ka dëshmuar deformimin dhe manipulimin e së vërtetës, bile shpesh herë ka ndodhur t’i Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook