Sërbia – tërheqja e parë – nga Leka Ndoja

Nikolla Lako - Harta etnografike e Shqipërisë 1920
Nikolla Lako – Harta etnografike e Shqipërisë 1920

Sërbia – tërheqja e parë

nga Leka Ndoja

Parlamenti i Sërbisë me miratimin e projektit për normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën javës që shkoi i hap dritën e gjelbër Presidentit Vuçiq të dominojë opozitën radikale serbe dhe të arrijë nji fitore diplomatike me themelimin e Asosacionit.
Më anë të lapsusit të Websitit të Kryeministrisë serbe, të nominimit “Republikë” të Kosovës tregon kahjen e tërheqjes së Serbisë nga kërkesat ultranacionaliste në nivelet ma të larta të qeverisjes.
Albin Kurti duke vrejtë këtë tërheqje – luen me bllofin, duke hedhë poshtë propozimet e Quintit, gjithsesi pa firmën e Kryeministrit Asosacioni nuk kalon.
I domosdoshëm kushti i përjashtimit të ekstraterritorialitetit të Asosacionit që pritet të konturohet mbas hartimit të Statutit pas 4 muajsh nga themelimi i tij.
Statokuoja sociale në veriun e Kosovës – ashtu si në Jeruzalemin lindor nuk do ta njësoje kurrë administrimin me pushtetin e shqiptarëve në Prishtinë.
Vetëm ndonji mrekulli e shpëton Kosovën nga ndarja e Mitrovicës së Veriut – ose përdorimi i forcës.
Hapja e temës së reciprocitetit të Mitrovicës së Veriut me nji kanton shqiptar të Preshevës e Bujanovcit – mund e nxjerrë nga situata qeverinë aktuale duke e shite si balancë ndonëse këtu hyn kriteri pasuror.
Mitrovica ka resurse që trandin gjeopolitikën lindje-perëndim dhe kjo asht çeshtja që do të zgjidhet me zhbalancimin e perandorisë ruso-sllave.
Deri atëherë Kurti duhet të luejë në mbrojtje dhe me atake intuitive surprizë.
Europianizimi i shoqërisë në Kosovë lufta e vërtetë për Prishtinën.

Nikolla Lako – Harta etnografike e Shqipërisë 1920

Marrë nga Muri i FB Leka Ndoja 6 shkurt 2023

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook