Hipoteza e krijimit të një Partie të re – nga Elona Caslli

Elona Caslli

Elona Caslli

Hipoteza e krijimit të një Partie të re

nga Elona Caslli

Krijimi i një force të re politike është një hipotezë, që mbështetet nga shumë shqiptarë.
Duket se, të lodhur nga focat politike në vend një pjesë e shqiptarëve, duan të shohin një faktor të ri politik që t’i përfaqësojë.
Deri këtu, nuk ka asgjë të gabuar dhe personalisht e mbështes krijimin e një force të re politike. Do të shërbente që të turbulloheshin ujrat tradicionale të politikës shqiptare.
Pyetja që shtrohet në rastin konkret është:
Kjo forcë e re politike a nuk duhet të jetë në pozicionin e opozitës kundër qeverisjes së Ramës?!
Për të votuar dikë, duhet ta shohësh këtë të fundit në kundërshti me dikë tjetër.
Pra, forca e re politike, duhet të kundërshtojë dhe të dalë në opozitë kundër kësaj qeverisjeje, për t’i dëshmuar popullit shqiptar, pozicionin e saj në opozitë, sikundër edhe platformën e saj në qeverisje, në rast se vjen në pushtet.
Gjithashtu, është domethënës fakti se kur do të shfaqet kjo forcë e re politike.
E nënvizoj kohën e shfaqjes së saj, pasi është fakt thelbësor për të kuptuar domethënien dhe misionin e kësaj force.
Një forcë e re politike nuk mund të shfaqet në paradhomën e zgjedhjeve.
Unë mendoj se një forcë e mirëfilltë e re politike, duhet fillimisht të kontribuojë në opozitë e mandej në pozitë.
Duhet të provojë fillimisht, përballjen dhe energjinë e saj në luftën kundër pushtetit dhe mandej sfidën e administrimit të këtij të fundit.
E thënë shkurt, forca e re politike duhet të dëshmojë fillimisht se çka di të bëjë, para se premtojë se ç’ka do të bëjë në të ardhmen.
.
Post Scriptum – Pozicioni opozitar është i domosdoshëm për çdo forcë politike që synon besimin dhe votën e çdo shqiptari.
.
Marrë nga Muri i Elona Casllit 4 Prill 2020
.

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook