Fiset shqiptare në Mal të Zi – Një hartë e rrallë e vitit 1839 nga Salih Mehmeti

Harta e Nikolla Vasojeviqit

Harta e Nikolla Vasojeviqit (frag)

Fiset shqiptare në Mal të Zi,

Një hartë e rrallë e vitit 1839

nga Salih Mehmeti

 
Portali konica.al publikon një hartë interesante të vitit 1839,
që ka autor vetë Princin e Vasojeviqëve.
Duke njohur në mënyrë intime fiset shqiptare,
ai ravijëzon vendndodhjen e kuçëve,
palabardhasve, pipereve, hotëve, krasniqëve dhe vasojeviqëve
19 Mars 2017
.
Albanie haute carte - Harta e Fiseve Shqiptare

Albanie haute carte – Harta e Fiseve Shqiptare

Aristokrati nga fisi i Vasojeviqëve, Nikolla, ose siç e quante vetëm me sqimë në frëngjisht ‘Prince des Wassoevitch’, ka lënë pas një mal përsiatjesh për viset kufitare mes Shqipërisë dhe Malit të Zi.
Fryt i penës së tij janë jo pak shënime interesante në frëngjisht në lidhje me gjendjen e fiseve shqiptare brenda Malit të Zi të vjetër në kohën e princit, Petër Njegoshit II (1830-1851).
Portali konica.al publikon një hartë interesante të vitit 1839, që ka si autor vetë princin e Vasojeviqëve.
Duke njohur në mënyrë intime fiset shqiptare, ai ravijëzon vendndodhjen e kuçëve, palabardhasve, piperëve, hotëve, krasniqëve dhe vasojeviqëve.
Katër fiset e fundit, sipas shënimeve të Nikollës, e hiqnin origjinën e tyre nga një i parë i përbashkët.
Në origjinal harta mban diçiturën përshkruese “Hartë e fiseve të pavarura dhe luftarake të Shqipërisë”.
Marre nga http://konica.al
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook