Arkivë për » Janar, 2014 «

Të pafsha në Savër! nga Ben Andoni – Duke lexuar një shkrim për Savrën… Jozef Radi

Duke lexuar një shkrim për Savrën… nga Jozef Radi Sa herë shkruhet për Savrën, unë ndalem dhe lexoj me mjaft vëmendje gjithçka, duke u përpjekë të kuptoj sa i hyjnë në Lexo Me Teper.

At Martin Gjoka, kompozitori i simfonisë dhe operës së parë shqiptare

At Martin Gjoka, kompozitori i simfonisë dhe operës së parë shqiptare nga Virtyt Omari Si e retushoj sistemi komunist emrin e mësuesit të muzikantëve ma të mirë shqiptare Kompozitori At Martin Gjoka (2 prill 1890 – 3 Lexo Me Teper.

Buddha (566-486 p.K.)- Lumturia

“Askush në jetë s’mundet me i shmangë të papritunat as humbjet. Lumturia e çdonjenit prej nesh varet nga aftësia si ne i përshtatemi jetës…”

Kur statujat dhunojnë të përditshmen e qytetit… Jozef Radi

 Kur statujat dhunojnë të përditshmen e qytetit… Jozef Radi ose “Arbeit macht frei…” Pak histori Arbeit macht frei (gjermanisht do të thotë “Puna ju bën të lirë…) kjo ishte parulla në hymje të Lexo Me Teper.

Doli Nr. 80 i Revistës KuqeZi… Editorial nga Lek Pervizi

Përshëndetje nga revista Kuq e Zi Doli Nr. 80 i kësaj Reviste, dhe ajo tashma hyn vitin e XXI të saj. Revista është e përmbledhun në nji koleksion të 20 Lexo Me Teper.

Margherita Hack (1922-2013) – Frika nga vdekja

“Përsa i takon vdekjes, bashkëndaj idenë e epikurianëve: derisa jetoj s’ka vdekje, e kur asht vdekja, nuk jam unë. Pra, s’ka asnji kuptim me pasë frikë prej vdekjes!”

Lenini dhe Gandhi nga Klodi Stralla

Lenini dhe Gandhi nga Klodi Stralla Fundjanari është përvjetori i vdekjes së dy personaliteteve të mëdha historike të shek. XX-te: Vladimir Iliç Leninit (21 janar 1924) dhe Mahatma Gand’hit (30 janar Lexo Me Teper.

Koloneli serb: Si u vranë dhe u përdhunuan femrat shqiptare

Koloneli serb: Si u vranë dhe u përdhunuan femrat shqiptare Nga një grup i grave shqiptare të zhvendosura nga Lubizhda e Hasit dhe fshatrat tjera në komunën e Prizrenit, u ndanë Lexo Me Teper.

Sabri Hamiti: “Rugova – monument kulture dhe historie”

Sabri Hamiti: “Rugova – monument kulture dhe historie” Intervistë e shkrimtarit Sabri Hamiti, mik e bashkëpunëtor shumëvjeçar i presidentit Rugova Zoti Hamiti ju e keni njohur Dr. Rugovën për një kohë të Lexo Me Teper.

Mahatma Gand’hi (1869-1948) – Jeta

“Jeto sikur vdekja ka me t’marrë nesër… mëso sikur ke me jetue n’amshim…!”

Biografi e Vilson Blloshmit nga i Vëllai Bedri Blloshmi

Biografi e Poetit Vilson Blloshmit shkruar nga i Vëllai Bedri Blloshmi “Aty ku hyn tragjedia, mbetet gjithmonë llahtari…” Vilson Blloshmi lindi me 18 mars 1948, në Bërzeshtë të rrethit të Librazhdit. Shkollën Lexo Me Teper.

Konferencë e CIA-s me UDB-në mbi Shqipërinë…16. Mars. 1953

Konferencë e CIA-s me UDB-në mbi Shqipërinë…16. Mars. 1953 Material Top Sekret:  Vetëm për Zyrtarët Amerikanë 16. Mars. 1953 Memorandum për: Zëvendës Drejtorin (Planifikimet) Subjekti: Konferenca e CIA-s – UDB-së mbi Shqipërinë 1.Bashkëngjitur keni Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook