Tregimet e Borges në shqip – nga Enver S. Morina

Jorge Luis Borghes ne shqip

Jorge Luis Borghes ne shqip

Tregimet e Borges në shqip + një

nga Enver S. Morina

Edhe një libër i gjetur së fundi, me tregimet e Jorge Luis Borges
Libri i botuar në vitin 2015 “Tregime & Novela” nga Argeta LMG, Tiranë i përkthyer nga Prof. Xhevat Lloshi. Janë tetëmbëdhjetë autor të tregimeve e novelave, si Çehov, Tolstoi, Dikens, Kafka, Updike, etj. Të tetë tregimet e Borges janë ribotim i pandryshuar i librit në shqip “Pasqyra e bojës” i vitit 2007. Vetëm titulli i tregimit “Llotaria në Babiloni” vjen këtu “Lotaria në Babiloni”.

Botimet në shqip të tregimeve të Borges (1981-2021):

“I pavdekshmi” (1981)
“Labirinti Borges” (1999)
“Dorëshkrimi i Brodit” (2001)
“Aleph” (2002)
“Vdekja dhe busulla/ Fiksione & Aleph” (2002)
“Antologji e tregimit hispano-amerikan te shekullit XX” (2002)
“Artisti i urisë” (2003)
“Tregime të zgjedhura” (2004)
“Etërit e misterit” (2005)
“Pasqyra e bojës” (2007)
“Pudra e Majmunit” (2008)
“Libri i rërës” (2009)
“Tregime latinoamerikane” (2012)
“Tregime të zgjedhura hispanoamerikane” (2015)
“Tregime & Novela” (2015)
“Tregime të zgjedhura” (2016)
“Tregimet” (2021)

Shtatëmbëdhjetë librat në shqip janë të përkthyera nga: Muhamet Kërnja, Feride Papleka, Qemal Velija, Çlirim Mukli, Mira Meksi, Gjergj Vlashi, Edvin Shvarc, Fatmir Alimani, Agim Doksani, Xhevat Lloshi, Rudi Bobrati e Alban Bobrati, Azem Qazimi, Erion Karabolli e Bajram Karabolli dhe Bashkim Shehu.
P. S. Askushi është personazh i tregimit “Utopia e një burri të lodhur”, Dikushi mund të pyes “Po libri “Libri i Qenieve imagjinare”?!
e. s. m. – “Kalabria” (Prishtinë) – 12 mars 2022

 

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook