back to top
29.5 C
Tirana
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

Tirana Intelektuale e Shekullit te XX

Gazeta

Shkrimtarë Tiranas - Hasnaj, Dalliu, Kusi, Llagami, Farka, Greblleshi
Shkrimtarë Tiranas –
Hasnaj, Dalliu, Kusi, Llagami, Farka, Greblleshi

Tirana Intelektuale e Shekullit te XX

Familjet Tironse e kanë pasur traditë të hershme edukimin dhe shkollimin e të paktën një fëmije. Më poshtë është një listë e personaliteteve të cilët kanë studiuar jashtë vendit në vitet 1860-1940.
Për ju të interesuar që e lexoni këtë post:
nëse keni info për të tjerë të njohurit tuaj që duhen përfshirë në këtë listë, ju lutem komentoni….

Mustafa Greblleshi – Universiteti i Torinos, – Letërsi
Islam Petrela – Konservatori Rosini – Pesaro, Itali
Kasem Alimehmeti – Universiteti i Torinos, – Mjekësi
Haki Tafaj – Universiteti i Vjenës, – Ekonomist
Njazi Petrela – Universiteti i Vjenës, – Arkitekturë
Ramazan Turdiu – Universiteti i Romës, – Mjekësi
Zyhdi Herri – Universiteti i Barit, – Juridik
Ibrahim Turdiu – Torino, – Juridik
Muharrem Stërmasi – Universiteti i Torinos, – Agronomi
Adem Mara – Universiteti i Grazit, Austri, – Inxhinjeri Topografike
Petro Vuçani – Universiteti i Romës, – Farmaci
Hamid Shehri – Universiteti i Firences, – Filozofi
Meleqe Preza – Universiteti i Romës, – Mësuesi
Neire Toptani – Instituti Teknik Agrar, Ascoli Piceno, Itali
Evanthi Zoraqi – Universiteti Bujqesor i Romës, – Agronomi
Nuri Huta – Universiteti i Bolonjës, – Mjekësi

Qendra e Tiranës - Xhamia & Sahati
Qendra e Tiranës – Xhamia & Sahati

Ramiz Bodinaku – Akademia Ushtarake, Modena, Itali
Qazim Bakalli – Universiteti i Bolonjës, Mjekësi
Beqir Ajazi – Universiteti i Padovas, – Juridik
Enver Begeja – Akademia Ushtarake, Milano, Itali
Vahid Maçi – Akademia Ushtarake, Torino, Itali
Avram Koja – Akademia Ushtarake, Milano, Itali
Zija Këlliçi – Politekniku Torinos, – Inxhinjeri
Teodor Jorgoni – Universiteti i Romës, – Mjekësi
Ismail Vathi – Universiteti i Kembrixh, Londër, – Inxhinieri
Faik Turdiu – Universiteti i Torinos, – Mjekësi
Fiqiri Mulleti – Universiteti i Torinos, – Agronomi
Rustem Mansaku – Politekniku i Torino, – Inxhinieri
Xhahit Toptani – Universiteti i Milanos, – Agronomi
Adem Rada – Universiteti i Torinos, – Mjekësi
Qazim Turdiu – Universiteti i Montpelie, Francë, – Fakulteti i Matematikës
Osman Kazazi – Universiteti i Romës, – Farmaci
Isuf Keçi – Universiteti i Torinos, – Inxhinieri
Pelash Toptani – Universiteti i Lozanës, Zvicër, – Fakulteti i Arteve
Isuf Preza – Universiteti i Bolonjës, – Veterinari
Bilal Turdiu – Universiteti i Montpeliese, Francë, – Farmaci
Abdulla Muça – Universiteti i Torinos, – Inxhinjeri
Myrteza Topi – Kolegji Amerikan i Stambollit, – Ekonomi
Halim Begeja – Universiteti i Montpelie, – Juridik
Kleanth Jorgoni – Universiteti i Piza, – Agronomi
Maliq Petrela – Universiteti i Grazit, – Mjekësi
Sali Nallbani – Universiteti i Bolonjës, Agronomi
Hamit Keçi – Akademia Ushtarake, Torino
Fiqiri Pazari – Universiteti i Barit, – Agronomi
Asti Hobdari – Universiteti i Romës, – Mjekësi

Qendra e Tiranës - Xhamia & Sahati
Qendra e Tiranës – Sheshi Skenderbej

Sadik Kaceli – Shkolla e larte Kombetare e Arteve, Paris, Francë
Bedrije Karapici – Shkolla e Stilimit, Bolonja, Itali
Atif Toptani – Universiteti i Firences, – Agonomi
Sulejman Lleshi – Universiteti i Torinos, – Veterinari
Hiqmet Dibra – Universiteti Sorbonë, Paris, – Mjekësi
Dhimiter Beduli – Universiteti i Jashit Besarabi, – Teologji
Siri Jasa – Universiteti i Pragës, – Inxhinieri
Petrit Toptani – Universiteti Teknik i Berlinit, – Inxhinieri
Fiqiri Llagami – Shkolla kombëtare e gazetarisë, Paris, Francë
Hamid Shehi – Universiteti i Torinos, – Shkenca Biologjike
Haki Karapici – Universiteti i Bolonjës, – Drejtesi
Margarit Kona – Universiteti i Bukureshtit, – Agronomi
Hasan Alimehmeti – Universiteti i Peruxhia, – Agronomi
Adem Karapici – Instituti i larte i edukimit fizik, Romë
Qemoran Toptani – Universiteti i Romës, – Mjekësi
Emin Bakalli – Universiteti i Midvedeinit, – Inxhinieri
Qazim Herri – Instituti gjeografike ushtarake – Firence
Hajdar Kërçiku – Shkolla e Lartë teknike e Grazit – Arkitekturë
Shefqet Ndroqi – Universiteti Sorbonës Paris – Mjekësi
Sulejman Toptani – Universiteti i Vjenës, – Agronomi
Nikolla Koja – Universiteti i Bukureshtit, – Ekonomi
Nexhmedin Shehu – Universiteti i Barit, -Juridik
Fehmi Beshiri – Universiteti i Vjenës, – Mjekësi
Abdulla Shehri – Universiteti i Torinos, – Letërsi
Muharrem Gurra – Konservatori Santa Cecilia, (CORNO), Romë – Muzikë
Petrit Starova – Universiteti i Bolonjës, – Juridik
Shyqyri Basha – Unversiteti i Romës, – Mjekësi
Spiro Hobdari – Universiteti Sorbonëz, Paris, – Stomatologji
Jusuf Dashi – Universiteti i Bolonjës, – Mjekësi
Enver Toptani – Universiteti teknik i Vjenës, – Inxhinieri
Reshat Stermasi – Akademia Ushtarake, Rexhio Emilia, Itali
Profi Çoka – Universiteti i Kostancës, Rumani, – Ekonomi
Petro Hobdari – Universiteti i Napolit – Ekonomi
Hasan Toptani – Universiteti i Vjenes – Agronomi
Jusuf Begeja – Akademi Ushtarake – Modena
Hamdi Sheri – Universiteti Sorbonë, Paris, – Juridik
Ihsan Toptani – Universiteti i Graz, – Shkenca Politike
Selman Stermasi – Instituti i lartë i edukimit fizik, Romë,
Ibrahim Toptani – Universiteti i Grazit, – Mjekësi
Fadil Llagami – Universiteti i Dijon, – Fakulteti i Drejtësisë
Halil Meniku – Universiteti Sorbonë, Paris, – Juridik
Hasan Meniku – Universiteti Insbrukut, Austri, – Farmaci
Hamid Begeja – Universiteti i Montpeliesë, – Ekonomi
Qazim Xhepa – Universiteti Teknik i Vjenës, – Inxhinieri
Spiro Prosi – Universiteti Sorbone i Parisit, – Mjekësi
Athanas Shkurti – Akademia Komerciale, Bukuresht
Kadri Kerçiku – Universiteti i Grazit, – Mjekësi
Hysni Mulleti – Universiteti i Liles, Francë, – Ekonomi

Qendra e Kryeqytetit  - Kalaja e Tiranes
Qendra e Kryeqytetit – Kalaja e Tiranes

Alajdin Toptani – Universiteti i Napolit, – Agronomi
Minella Jorgoni – Universiteti Bukureshtit, – Ekonomi
Shyqyri Maçi – Universiteti i Bolonjës, – Fiorikulturë
Mehmetali Beshiri – Akademia Tregtare – Linz, Austri
Eqrem Stermasi – Instituti i larte i edukimit fizik, Romë, Itali
Shadan Toptani – Akademia e arteve te bukura, Milano, Itali
Tahir Gjinali – Universiteti i Kembrixhit, – Ekonomi
Jorgj Jorgoni – Universiteti i Vjenës – Mjekësi
Shaban Strazimiri – Shkolla Ushtarake e Shtatmadhorisë, Itali
Kasem Çoku – Universiteti i Kajros, – Filozofi
Sherif Toptani – Instituti i Teknologjisë, Mynih, Gjermani
Xhemal Herri – Akademi Ushtarake Stamboll, Turqi
Milto Hobdari – Universiteti i Napolit, – Mjekësi
Njazi Tirana – Universiteti i Vjenës, – Inxhinieri
Hamid Tirana – Akademia Ushtarake, Modena
Hamid Greblleshi – Akademia Ushtarake, Stamboll, Turqi
Haki Mulleti – Universiteti i Vjenës, – Ekonomi
Rexhep Jella – Universiteti i Kembrixh, – Shkenca Politike
Qazim Bodinaku – Kolegji Aristoteli i Selanikut, – Drejtësi
Qazim Mulleti – Akademia Ushtarake, Vjenë
Athanas Shundi – Universiteti i Stambollit, – Farmaci
Said Toptani – Shkolla e Lartë e Bujqësisë, Vjenë, Austri
Osman Myderrizi – Shkolla e Larte Pedagogjike, Stamboll, Turqi
Jonuz Tafaj – Universiteti i Selanikut, – Drejtësi
Xhemal Keci – Universiteti Torinos, – Farmaci
Hamid Shehi – Universiteti i Stambollit, – Drejtësi
Tahir Beshir – Universiteti i Selanikut, – Veterinari
Aleksander Hobdari – Akademia Tregtare, Austri
Maria Zoraqi – Universiteti i Stambollit, – Pedagogji
Sabri Tefiku – Universiteti i Stambollit, – Mjekësi
Selim Vathi – Universiteti i Stambollit, – Drejtësi
Osman Beshiri – Universiteti i Stambollit, – Mjekësi
Haki Tefiku – Universiteti i Stambollit, – Shkenca Politike dhe Juridike
Nikolla Hobdari – Universiteti i Athinës, – Kimi Ushqimore
Ibrahim Dalliu – Universiteti i Stambollit, – Drejtësi
Rifat Toptani – Universiteti i Askolit, – Agronomi
Abdulla Mara – Universiteti i Romës, Ekonomi, – Finance
Ismail Ndroqi – Universiteti i Stambollit, – Filozofi
Hysen Mara – Universiteti i Stambollit, – Mjekësi
Masar Kelliçi – Universiteti i Stambollit, – Ekonomi
Fadil Bodinaku – Universiteti i Stambollit, – Drejtësi
Jakov Hobdari – Universiteti i Athinës, – Mjekësi
Musa Vathi – Universiteti i Parisit, – Ekonomi
Xhevat Struga – Universiteti i Braunzhvajg, – Farmaci
Xhanfise Frasheri Basha – Universiteti i Pensilvanisë, – Mjekësi
Xhemal Pazari – Universiteti i Kajros, – Filozofi
Myslim Llagami – Universiteti i Stambollit, – Juridik
Tahir Mara – Universiteti i Stambollit, – Mjekësi
Ali Derhemi – Universiteti i Kajros, – Ekonomi
Said Toptani – Universiteti Sorbone i Parisit, – Filologji
Xhaferr Zelka- Universiteti i Vjenës, – Psiko-Pedagogji
Osman Kalaja – Akademia Ushtarake, Torino, Itali
Ramazan Muça – Akademia Ushtarake, Torino, Itali
Shaqir Muça – Akandemia Ushtarake Torino, Itali
Memetali Muça – Politeknikumi (gjeometër), Torino, Itali
Ramazan Skënderi (Ramazan Skenderi Dullah Metanit) – Universiteti i Stambollit, Drejtësi
Abdulla Pasholli – Dega Farmaci – Siena, Itali (Rezultatet 30/30 LODI. Doktoraturë në Firenze, viti 1941)
Fadil Pullumbi – Akademia e arteve te Bukura, Romë
Xhemal Kusi – Universiteti Vjenës – Juridik
Hysen Kusi (Dake) – Sportisti i njohur i Tironës – Greqi, Ekonomist.

Botuar për herë të parë në faqen Tirona më 11 maj 2018

Related Images:

More articles

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

Portali Radiandradi.com, prej 11 vitesh dhuron kontribute të përditshme në shumë fusha të kulturës, historisë dhe vlerave shqiptare. Herë pas here siti ka nevojë për mirmbajtjeje, rikonstruktim si dhe rikonceptim në formatin letër. Për ta mbajtur këtë punë shumvjeçare, ndër më seriozet dhe më të lexuarat që të vazhdojë aktivitetin bëhet e domosdoshme mbështetja e lexuesve.

Jozef Radi

Redaktor i Radi & Radi

Artikujt e fundit

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.