Nyjet-Arkivit për » Ralph Waldo Emerson «

Shqiptari i Madh i Michigan-it nga Eugjen Merlika

Shqiptari i Madh i Michigan-it nga Eugjen Merlika “Shpirt i njeriut sa i ngjan ujit! Fat i njeriut sa i ngjan erës” Johann Wolgang Goethe Ka vetëm pak ditë që u nda nga familja, Lexo Me Teper.

Ralph Waldo Emerson (1803-1882) Sekreti i Forcës

“Përqëndrimi asht sekreti i forcës në politikë, në luftë dhe në tregëti, me pak fjalë, në krejt drejtimin e çeshtjeve njerzore…”

Ralph Waldo Emerson (1803-1882) – Vetvetja

“Mund ta bredhim gjithë botën në kërkim të bukurisë dhe qetësisë. Po nëse s’e kemi  brenda nesh s’do ta gjejmë atë askund…!”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook