back to top
26.5 C
Tirana
E shtunë, 18 Maj, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Lidhja e Prizrenit

At’ thirre një meshë mëshire dhe kujdesu për të gjithë ne që çdo ditë përdorim ABC-në që krijuat ju! – Përparim Kabo letër të...

At’ thirre një meshë mëshire dhe kujdesu për të gjithë ne që çdo ditë përdorim ABC-në që krijuat ju! Përparim Kabo letër të hapur At...

“Kongresi gjuhësor i Kostandinopojës” 1879 – Kongresi i parë gjuhës shqipe nga Hasan Bello

“Kongresi gjuhësor i Kostandinopojës” 1879 - Kongresi i parë gjuhës shqipe nga Hasan Bello Përpjekjet e para për unifikimin e alfabeteve të gjuhës shqipe filluan në...

Lidhja e Prizrenit – Një kthesë vendimtare për Kombin – nga Frank Shkreli

Lidhja e Prizrenit - Një kthesë vendimtare për Kombin nga Frank Shkreli Muaji Qershor shënon dy data të rëndësishme në historinë e Kombit shqiptar: Me 1...

Sami Frashëri i shkruan letër – Jeronim De Radës!

Sami Frashëri i shkruan letër - Jeronim De Radës! Ja çfarë i shkruante Sami Frashëri, prej Stambollit Jeronin de Radës: Ndë Kostandinupojë më 20 të shkurtitë...

“Jetë shkodrane” – me autor Cuk Simonin (1889-1968)

“Jetë shkodrane”, me autor Cuk Simonin (1889-1968) Romani me titull të përgjithshëm “Jetë shkodrane”, që ka për autor Cuk Simonin (1889-1968), ashtë si ahri mbi...

Jargët e një pusullë mbi dritën e një Tragjediani – Dervishi – Haxhiademi – Radi

Jargët e një pusullë mbi dritën e një Tragjediani Dervishi - Haxhiademi - Radi And the Lord said to the snake - Cursed are you above all...

Mêndore mbi Shqipnín e Sipërme – nga Mustafa Kruja

Mêndore mbi Shqipnín e Sipërme nga Mustafa Kruja Me notën-shtesë mbi kërkesat shqiptare të dhânë më 7 të Marsit të kaluem, kemi pasun edhe nji herë...

Xhafer Deva – Në dritën e Letrave të veta dhe zbulesa të tjera të Mërgatës – nga Idriz Lamaj

Xhafer Deva - Në dritën e Letrave të veta dhe zbulesa të tjera të Mërgatës nga Idriz Lamaj "...Kam ardhë në përfundim se Lidhja duhet mbajtë gjallë...

“Kanuni i Lekës” në Tezën 100 vjeçare të Dr. Martin Ivanaj të përjetësuara në vepra dokumentare – nga Pertefe Leka

“Kanuni i Lekës” në Tezën 100 vjeçare të Dr. Martin Ivanaj  të përjetësuara në vepra dokumentare nga Pertefe Leka  Teza e Diplomës se Dr. Martin Ivanaj mbrojtur...

Nacionalizmi në sfondin ndërkombëtar, roli i Zogut në ndërtimin e shtetit shqiptar – Ervina Toptani intervistuar nga Eneida Jaçaj

Nacionalizmi në sfondin ndërkombëtar, roli i Zogut në ndërtimin e shtetit shqiptar Ervina Toptani intervistuar nga Eneida Jaçaj Një komb pa histori, nuk mund të ekzistojë!...

Çun Mula (1818-1896), – delegat dhe komandant i Ushtrisë së Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

Çun Mula (1818-1896),  delegat dhe komandant i Ushtrisë së Lidhjes Shqiptare të Prizrenit Çun Mula (1818-1896) ka qenë bajraktar i bajrakut të Hotit.Familja e tij, Lucgjonaj,...

Libri “An Albanian Revival” – dokument me rëndësi të veçantë historike – nga Pertefe Leka

I nderuar Jozef, uroj të jeni mirë me shendet në këte kohë të vështirë Shkrimin që po ju dërgoj, për Nikollë Ivanaj, është personalitet...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.