Nyjet-Arkivit për » Hamid Gjylbegaj «

Shënim historik nga Hamid Gjylbegaj (1927)

Shënim historik nga Hamid Gjylbegaj Begtashitë, n’bazë t’alfabetit arab të deshifruem prej Fazli Hurufisë, n’orgjinë, janë dy copash; njëna palë, asht orthodoks islam; Nakshibendi, sunit, hoxhagjanë; që veprojnë simbas kuranit; e tjetra Lexo Me Teper.

Hyrja e Austrisë në viti 1916 nga kujtime te Hamid Gjylbegaj

Hyrja e Austrisë në viti 1916 nga kujtime te Hamid Gjylbegaj Me largimin nga Shkodra të Malit të Zi, më 17 janar 1916 hyri Austria. Oficeri politik austriak lejtnant Tashi, në bashkinë Lexo Me Teper.

Dy poezi nga Hamid Gjylbegaj… dhe dy rreshta për autorin

Dy poezi nga Hamid Gjylbegaj …dhe dy rreshta për autorin (Shkrue para 90 vjetësh, por aktuale si me kenë shkrue sot…!) i. seci “Tregtija Kombtare”… Kyt vjershë, Ia kushtohet njatij mikut, Me ndergjegje lastikut, Qi tuj Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook