“S’ka çelik kaq i mirë – që të mundë të vrasë një ide…” Vangje Koça (1936)

Vangjel Koça (1900-1943)

Vangjel Koça (1900-1943)

“S’ka çelik kaq i mirë – që të mundë të vrasë një ide…”

.

“…Komunizmi është një ide,

një ide antikombëtare dhe shkatërronjëse. Por… është një ide!

Siç dihet, ideja nuk zhduket me kërbaç,

por me një kundëride më të mirë.

Këtë na e mëson historia e njerëzimit

dhe e evolucionit të regjimeve shoqërore.

Gjer më sot nuk është gjetur ndonjë çelik kaq i mirë

sa për të bërë një pallë që të mundë të vrasë një ide.

Një ide nuk mund të vritet veçse nga një ide tjetër…”

Vangje Koça (Neoshqiptarizma, 1936)

 

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook