Afresku i kishën e Shna Prendes (1462) – nga Kastriot Marku

Afresku i Kishës së Shna Premtes

Afresku i Kishës së Shna Premtes

Afresku i kishën e Shna Prendes (1462)

nga Kastriot Marku

Afresku 6 shekullor (1462), në kishën e Shna Prendes në fshatin Balldrè në Lezhë, në të cilin paraqitet “Darka e mbrame” e Jezu Krishtit përbën një kryevepër të artit mesjetar shqiptar, specifikisht sa i përket pikturës murale. E pikturuar para afreskut me të njëjtën tematikë realizuar nga Leonardo da Vinçi, kisha dhe afresku i saj përbëjnë një pasuri jashtëzakonisht të madhe kombëtare e cila është lënë pothuajse tërësisht pas krahëve nga institucionet përkatëse shtetërore që e kanë për detyrë identifikimin, mbrojtjen, restaurimin dhe promovimin e monumenteve të tilla unike.
.
Marre nga muri i FB i Kastriot Markut, 25 gusht 2020

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook