Arkivë për » Shtator 3rd, 2018 «

“Môšum mo kânda drita!” tek arbëneshët e Zarës – nga Prof. Dr. Aljula Jubani Bengu

“Môšum mo kânda drita!” tek arbëneshët e Zarës Prof. Dr. Aljula Jubani Bengu Në hapësirat ballkanike, europiane dhe më tej, gjuha shqipe sot ka një shtrirje të gjerë: veç Republikës së Shqipërisë Lexo Me Teper.

Midis Ironisë dhe Ekstravagancës… – Pikturë e protestë nga Leonardo Voci

Midis Ironisë dhe Ekstravagancës… Pikturë e protestë nga Leonardo Voci *** Fort i nderuar dhe i respektuar hajdut. Ju lutem ma ktheni pronën time… Ik more mut, mor idiot unë ta kam Lexo Me Teper.

Fisi i Thaçit – nga Robert Elsie – (Libri Fiset Shqiptare)

Fisi i Thaçit nga Robert Elsie (Libri Fiset Shqiptare) Pozita e territorit të fisit Rajoni i fisit të Thaçit ndodhet në qarkun e Pukës, në anën e majtë (jugore) të lumit Drin në Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook