back to top
13.5 C
Tirana
E martë, 23 Prill, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Përkthimi

Niveli i përkthimit n’Shqipni asht ma i naltë se tekstet letrare që botohen – Shpëtim Kelmendi bisedon me helenistin dhe latinistin Gjon Shllaku

Niveli i përkthimit n'Shqipni asht ma i naltë se tekstet letrare që botohen Shpëtim Kelmendi bisedon me helenistin dhe latinistin Gjon Shllaku  . Më poshtë po paraqes një intervistë me helenistin...

Ode Skënderbeut – nga Pierfranco Bruni – Përktheu Jozef Radi

Ode Skënderbeut nga Pierfranco Bruni - Përktheu Jozef Radi (Recitim i një shkrimtari që s'e pranon historinë si nji gjurmë të racionales) . Koha e ka tha Historinë dhe...

Mue m’ke – poezi nga Martha Medeiros

Mue m'ke - poezi* nga Martha Medeiros N'se e ndjen me m'kallzue sekretet tua jam krejt veshë. N'se andrrat tua s'bahen t'vërteta, kam me qenë njaty për ty. N'se ke...

Të uroj më së pari të duash… poezi nga Viktor Hugo (dy variante)

Të uroj më së pari të duash... poezi nga Viktor Hugo Viktor Hugo - i madhërishmi, mendimtari dhe republikani i madh, vizionari, shkrimtari, poeti dhe filozofi, liriku, historiani...

Një poezi, tri përkthime… Ndre Mjeda, Vehbi Bala, Jorgo Bllaci – nga Ma. Marjola Papadhima

Një poezi, tri përkthime... Ndre Mjeda, Vehbi Bala, Jorgo Bllaci nga Ma. Marjola Papadhima Përkthimi është një përbërës i komparatizmit. Qasja komparatiste i jep rëndësi të...

Shqipërimi i Veprave Homerike Iliada dhe Odisea prej Ilia V. Ballaurit nga Thanas L. Gjika

Shqipërimi i Veprave Homerike Iliada dhe Odisea prej Ilia V. Ballaurit nga Thanas L. Gjika Pas botimit shqip të poemave të Homerit prej përkthyesve të talentuar Gjon...

Poeti Giovanni Raboni – vepra – poezia – dhe një esse dhe përkthime nga Jozef Radi

Xhovani Raboni (22 janar 1932 - 16 shtator 2004) Ka lindur në Milano me 22 janar të 1932 Vepra e tij poetike përmblidhet në vëllimet:   Gesta romanorum...

Sistemi i Shkollimit dhe i vlerësimit në Kinën e Mesjetës – nga “Enciklopedia e Historisë së Botës”

Nji nga veprat më të rëndësishme në fushën e përkthimeve të Dr. Lazër Radit, është edhe vepra “Enciklopedia e Historisë së Botës” e John...

Fotografia e 11 Shtatorit nga Wislawa Szymborska

Fotografia e 11 Shtatorit nga Wislawa Szymborska (1923-2012, Poloni) Ata kërcyen nga katet që digjeshin - një, dy, dhe ca më shumë, më lart, më ulët. Fotografia i ndali...

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina (Pjesa e Katërt)

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina  (Pjesa e Katërt) (poemë nga Jevrem Berkoviç) Përktheu Lazër Radi - 1989 Maria Judina lutet për shpirtin e Kob Xhugashvilit Qytetarja Maria Judina pianiste e...

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina (Pjesa e Dytë)

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina  (Pjesa e Dytë) (poemë nga Jevrem Berkoviç) Përktheu Lazër Radi - 1989 Jon Jakiri, natën para pushkatimit i shkruen Kob Xhugashvilit Jon Emanueloviç Jakiri, marshall...

Katër Poezi nga poetja braziliane Hilda Hilst (1930-2004)

Katër Poezi nga poetja braziliane Hilda Hilst (1930-2004) sjellë në shqip nga Jozef Radi Për çka mund t'ju shërbejë Për çka mund t'ju shërbejë shpirti im në shtratin tand? I...

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.