Nyjet-Arkivit për » “Lyra” -1939 «

Et’hem Haxhiademi – Prej së largu… (Lyra -1939)

Lirika e nji tragjiku nga Jozef Radi Heshtja e gjatë mbi Haxhiademit, duhej ta kish vra kahera Muzën e Tij. Por mendoj dhe besoj se mrekullisht ka ndodhë dhe ka me ndodhë e Lexo Me Teper.

Parathanëje e “Lyrës” – Et’hem Haxhiademi (1937)

Et’hem Haxhiademi Lyra – Poezi – (1939) ********** Parathanëje ~~~~~~~~~~~~~ Në nji kohë si kjo e jona, me u marrë njeriu me poezí a me ç’do art t’jetër të bukur, asht nji punë e kotë Lexo Me Teper.

Et’hem Haxhiademi – Nymfat e Shkuminit (Poemë – Lyra)

Et’hem Haxhiademi – “LYRA” 1939 II Nymfat e Shkuminit ************************** Ndër zaje të Shkuminit ku rrëqethen E të shkumzuëme valët prap përndahen, Ku lisat buzës s’tij e rrisin gjethen, Nymfat po lahen. Ato jan’ ndemun n’ujin e kullumun’ E Lexo Me Teper.

Lyra e Tragjedisë Shqipe – Requiem për Et’hem Haxhiademin… nga Jozef Radi

Lyra e Tragjedisë Shqipe* Requiem për Et’hem Haxhiademin… nga Jozef Radi Elbasani është qytet i katakombesh. I vetmi qytet shqiptar katakombesh, ashtu si Roma, si Parisi e ndonji tjetër. Qytet ku të vdekurit Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook