Nyjet-Arkivit për » Historia e Shqipërisë «

Pas letargjisë sërish zgjohet fantazma (1844-1875) – nga Shaban Brahaj

Pas letargjisë sërish zgjohet fantazma (1844-1875) nga Shaban Brahaj 1.Përballë Panserbizmit Shovenizmi serbomadh është një nga ato tipare me bazë racore dhe klasore që fatkeqësisht, nga koha në kohë, është shfaqur në trupin Lexo Me Teper.

Shqiptarët e mjerë presin që Evropa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë – nga Faik Konica

Shqiptarët e mjerë presin që Evropa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë nga Faik Konica Sa e sa marrëzi, sa e sa poshtërsi e krime janë bërë në emër të së Lexo Me Teper.

A mund të jenë Balshajt komano – vllahë? nga Ndoc Selimi

A mund të jenë Balshajt komano – vllahë? nga Ndoc Selimi Po kush jane komanët? Harta e Europës ka shumë vendbanime me toponimin Komàn, të cilët shtrihen në një hapësirë  të madhe Lexo Me Teper.

Gadishulli Ilirik në kohën e dyndjes Osmane… nga Paulin Zef Zefi

Gadishulli Ilirik në kohën e dyndjes Osmane… nga Paulin Zef Zefi përshtatur nga “Historia e Shqipërisë” e  Jean Claude Faveyrial “Gjendja morale e gadishullit Ilir (Ballkanik) në kohën e mbërritjes së turqve (Degradimi Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook