back to top
34.5 C
Tirana
E shtunë, 22 Qershor, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dino Martiko

Kadareja dhe Pesë Intelektualët Francezë nga Robert Martiko

Kadareja dhe Pesë Intelektualët Francezë nga Robert Martiko Mjafton një frazë e vetme filozofike, me përmbajtje logjike, për të hedhur mendimet e tyre në koshin e...

Robert Martiko, shkrimtar, në një rol historik – nga Olimbi Dafa

Robert Martiko, shkrimtar, në një rol historik nga Olimbi Dafa Robert Martiko është shkrimtar, anëtar i Akademisë Shqiptaro-Amerikane të Shkencave dhe Arteve, Ambasador i Paqes Universale....

Kundër Homerit… – nga Robert Martiko

Kundër Homerit... nga Robert Martiko Poeti i dytë gjenial pas Homerit ishte Arkiloku. U shfaq një shekull pas tij. Në kohën që i pari mbahej si...

Individi i Përgjegjshëm – Thelbi i Shoqërisë së Lirë nga Thanas L. Gjika

Individi i Përgjegjshëm - Thelbi i Shoqërisë së Lirë nga Thanas L. Gjika Vlerësime mbi romanin “Përjetësi pa kohë” të Robert Martikos - Sh. B. "Jozef"   Në panairin...

Duke shpërndarë e promovuar librin e ri – Shënime udhëtimesh nga Thanas Gjika – “Ecja drejt se djathtës – dëshmi morale dhe mençurie”

  Duke shpërndarë e promovuar librin e ri “Ecja drejt se djathtës - dëshmi morale dhe mençurie” Shënime udhëtimesh nga Thanas Gjika Gjatë muajit maj të këtij viti...

Kundër Homerit… – nga Robert Martiko

Kundër Homerit nga Robert Martiko Poeti i dytë gjenial pas Homerit ishte Arkiloku. U shfaq një shekull pas tij. Në kohën që i pari mbahej si...

Albert Kamy – një ‘‘ndërtues i fatit njerëzor’’ dhe pasiviteti i verbër i të shkolluarve shqiptarë… nga Robert Martiko

Albert Kamy - një ‘‘ndërtues i fatit njerëzor’’ dhe pasiviteti i verbër i të shkolluarve shqiptarë... nga Robert Martiko (shkrimtar)  Prej personalitetesh si Albert Kamy, intelektualit...

Si u dorëzua pa kushte qyteti i Sarandës në duar e partizanëve, kur kapitulloi Italia fashiste… nga Dino Martiko

Si u dorëzua pa kushte qyteti i Sarandës në duar e partizanëve, kur kapitulloi Italia fashiste... nga Dino Martiko Dino Martiko ishte negociatori me forcat italiane...

“Ku humbën të gjithë burrat!…”… poemë nga Robert Martiko (kushtuar at Pjetër Meshkallës)

Kjo poezi, përveç vlerave artistike, është edhe një himn i madh për burrërinë e jashtëzakonshme të provuar në praktikë, ndershmërinë, fisnikërinë dhe sakrificën ekstreme....

Latest news

- Advertisement -spot_img

Related Images:

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.