Nyjet-Arkivit për » André Breton «

Jacques Derrida: Dy Birra me meze, ju lutemi! – nga Skender Sherifi

Jacques Derrida: Dy Birra me meze, ju lutemi! nga Skender Sherifi Lindi në Algjeri në 1930 – dhe vdiq në Paris në vitin 2004 Filozofi emblematik, Ylli i Universitetëve amerikane, që teorizoi “Dekonstruktivizmin” si Lexo Me Teper.

Louis Aragon – takimi im surrealist me Poetin e famshëm francez! – nga Skënder Sherifi

Louis Aragon – takimi im surrealist me Poetin e famshëm francez! nga Skënder Sherifi Mes Komunizmit stalinian dhe Poezisë liriko-sentimentale Mes borgjezisë, luksit alla francez dhe Lufta e Klasave? Përpos bisedave të mia me Lexo Me Teper.

Paul Elyard (14 Dhjetor 1895 – 18 Nëntor 1952) Tetë poezi – përkthye nga Jozef Radi

Paul Eluard (1895-1952) Paul Elyard (14 Dhjetor 1895 – 18 Nëntor 1952) Me rastin e 120 Vjetorit të Lindjes Tetë poezi – përkthye nga Jozef Radi Në fillim të viteve ’80, doli nji Lexo Me Teper.

Frida Kahlo Art i madh… Personalitet i madh, dhe pasion i madh te kjo artiste meksikane

Frida Kahlo Art i madh… Personalitet i madh dhe pasion i madh te kjo artiste meksikane “Plagët, janë të çara përmes të cilave nji qenie hyn në vetminë e nji qenie tjetër…” Frida Kahlo Frida Kalho Coyoacán, 7 qershor 1907 Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook