Hiqjet me vendim gjyqi emri i Mehmet Shehut nga gjithë institucionet dhe më gjerë… – Njoftim i Studios Ligjore Cakrani

Avokati Penalist Kujtim Cakrani

Avokati Penalist Kujtim Cakrani

Hiqjet me vendim gjyqi emri i Mehmet Shehut

nga gjithë institucionet dhe më gjerë…

Njoftim i Studios Ligjore Cakrani

Ky është vendimi e gjykatës Administrative së Shkallës së Parë Vlorë, që ka vendosur të shfuqizojë vendimin e këshillit Bashkisë Mallakastër, për të hequr nga institucionet emrin e kriminelit ish Kryeministrit Mehmet Shehu!
Studio Ligjore Cakrani!
Sot u njohëm me vendimin e arsyetuar të Gjykatës Administrative Vlorë, e cila ka pranuar padinë e vëllezërve Osman dhe Mirvjen Kaceli, objekti së cilës ishte shfuqizimi i vendimit të Këshillit Bashkisë Mallakastër dhe zbatimin e vendimit nr. 179/2018 të Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi, për heqjen e emrit të kriminelit Mehmet Shehu një rruge kryesore në qytetin e Ballshit.
Gjithashtu heqjen e emrit të këtij krimineli nga të gjitha institucionet e qytetit dhe më gjerë, si muzeume, etj.
Gjykata Administrative me vendimin e saj jo vetëm që ka dhënë një vendim të drejtë përsa i përket familjes Kaceli, e cila është e prekur drejtëpërdrejtë nga veprimet e kriminelit, që më pas u bë Kryeministri Shqipërisë për 28 vite Mehmet Shehu.
Gjithashtu gjykata ka vendosur që Këshilli Bashkisë Mallakastër duhet të dëmshpërblejë familjen Kaceli për dëmin moral të shkaktuar në shumën 3 milion lekëve.
.
Studio Ligjore Cakrani! 11 korrik 2019
.

Një shërbim i madh për dekriminalizim e dekomunistizim

Të luftosh për kauza nuk është e lehtë?
Sepse përballesh me të panjohura dhe me njerëz konformistë apo fatalistë që fjalë të parë kanë paragjykimin, duke thënë: kjo gjë s’bëhet… pse e bën… do keshë konsekuenca etj!
Ja kështu na thonin kur filluam betejën që nga Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, deri në gjykatë, e cila vendosi për heqjen e emrit të kriminelit, ish kryeministrit të Shqipërisë Mehmet Shehut, nga institucionet!
Ndoshta mbase s’kemi bërë ndonjë gjë të prekshme për të mirën e qytetarëve por, nuk ka shërbim më të madh që i bëhet kësaj shoqërie duke e dekriminalizuar dhe dekomunistizuar atë…
Duhet të gjithë të punojmë për të hequr nga rrugët, sheshet, institucionet, dhe të xhveshim nga dekoratat dhe titujt, kriminelët e djeshëm që janë kthyer në mite prej 75 vitesh!
.
Vendimi Gjyqsor faqja 1

Vendimi Gjyqsor faqja 1

Vendimi Gjyqsor faqja  2

Vendimi Gjyqsor faqja 2

Vendimi Gjyqsor faqja  2

Vendimi Gjyqsor faqja 21

Vendimi Gjyqsor faqja  22

Vendimi Gjyqsor faqja 22

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook