Duhet një rend i ri botëror i drejtuar nga Kina – Interviste me George Soros (2009)

George  Soros (1930)

George Soros (1930)

Duhet një rend i ri botëror i drejtuar nga Kina…

Interviste me George Soros

Ndërkohë që në SHBA diskutohet për zgjedhjet presidenciale, për rezultatet paraprake që tregojnë fitues demokratin Joe Biden dhe për presidentin Donald Trump që kërkon rinumërim votash…, një intervistë e 11 viteve më parë e miliarderit George Soros është rishfaqur në rrjet.
Në këtë intervistë Soros kërkon një rend të ri botëror, ku në vend të SHBA-ve të jetë Kina ajo që e drejton.
I pyetur se “çfarë lloj marrëveshje financiare” duhet të kërkonte presidenti i atëhershëm Barack Obama kur të udhëtonte në Kinë, Soros thotë “një rend të ri botëror të drejtuar nga Kina”.
Në intervistën për Financial Times të vitit 2009, miliarderi liberal Soros, thotë se rendi i ri botëror duhet të drejtohet nga Kina dhe se duhet të ketë një rënie të vlerës së dollarit amerikan. Ai beson se kjo është një gjë e nevojshme të arrihet.
Kujtojmë se presidenti Donald Trump herë pas here ka deklaruar se nëse fiton rivali i tij demokrat Joe Biden, në të vërtetë do të fitojë Kina.
Çfarë thotë Soros?
Unë mendoj se kjo do të ishte koha, sepse keni me të vërtetë nevojë të sillni Kinën në krijimin e një rendi të ri botëror, një rend botëror financiar.
Ata janë një lloj anëtarësh ngurrues të FMN-së. Ata luajnë së bashku, por nuk japin shumë kontribut sepse nuk është institucioni i tyre. Pjesa e tyre nuk është e drejtë… të drejtat e tyre të votimit nuk janë në përpjesëtim me peshën e tyre, kështu që mendoj se keni nevojë për një rend të ri botëror, ku Kina duhet të jetë pjesë e procesit të krijimit të tij dhe ata duhet ta blejnë. Ata duhet ta zotërojnë atë në të njëjtën mënyrë si, le të themi, Shtetet e Bashkuara zotërojnë konsensusin e Uashingtonit, rendin aktual.
Unë mendoj se G20, duke rënë dakord për vlerësimet e kolegëve, në mënyrë efektive po lëviz në atë drejtim.
Një rënie e rregullt e dollarit është në të vërtetë e dëshirueshme. Një rënie e vlerës së dollarit është e nevojshme.
Kina do të shfaqet si “motor” që zëvendëson konsumatorin amerikan. Kina do të jetë “motori” që e çon atë përpara dhe SHBA do të jetë në të vërtetë duke u tërhequr përmes një rënie graduale të vlerës së dollarit. Një rënie e kontrolluar. Dhe ky do të ishte rregullimi që duhet të arrihet…
.
marre nga https://hashtag.al/index.php/2020/11/05/rishfaqet-ne-rrjet-intervista-e-george-sorosit-duhet-nje-rend-i-ri-boteror-i-drejtuar-nga-kina-video
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook