Arkivë për » Dhjetor 19th, 2022 «

Në përkujtim të Faik Konicës – nga Romeo Gurakuqi

Në përkujtim të Faik Konicës nga Romeo Gurakuqi Në kulmin e aktivitetit diplomatik për njohjen e udhëheqësisë politike shqiptare, përkrah Aleancës Antifashiste në Luftën e Dytë Botërore, populli shqiptar dhe emigracioni shqiptar në Lexo Me Teper.

Një “krodhe buke”… – nga Vangjel Koça (1934)

Një “krodhe buke”… nga Vangjel Koça Shqiptari ka parime për jetën e tij vetjake, për jetën familjare, po nuk ka dhe nuk çmon parime për atë që thuhet “interes i përgjithshëm”. Kjo Lexo Me Teper.

Paulin Ndoja – Legjenda e portës shkodrane! – nga Sokol Parruca

Paulin Ndoja – Legjenda e portës shkodrane! nga Sokol Parruca Ishe vetëm 19 vjeç, kur more barrën e randë të mbrojtjes së portës shkodrane. Asokohe, shumëkush të shihte me dyshim… e nënza Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook