Nyjet-Arkivit për » Paulin Zef Zefi «

“Koka në Stamboll e trupi në Janinë!” nga Paulin Zef Zefi

“Koka në Stamboll e trupi në Janinë!” nga Paulin Zef Zefi   “Të vranë Ali Pasha të grinë Koka në Stamboll dhe trupi në Janinë…”*   Në kët grafikë është Koka e Shqiptarit të madh Lexo Me Teper.

At Gjergj Fishta – “Kosova është e Jona…” material nga Paulin Zef Zefi

At Gjergj Fishta – “Kosova është e Jona…” material nga Paulin Zef Zefi (Fjalimi i Atit të Kombit Shqiptar, kur ishte Deputet i Shkodrës dhe Zv. Kryetar i Parlamentit të parë Shqiptar Lexo Me Teper.

Gadishulli Ilirik në kohën e dyndjes Osmane… nga Paulin Zef Zefi

Gadishulli Ilirik në kohën e dyndjes Osmane… nga Paulin Zef Zefi përshtatur nga “Historia e Shqipërisë” e  Jean Claude Faveyrial “Gjendja morale e gadishullit Ilir (Ballkanik) në kohën e mbërritjes së turqve (Degradimi Lexo Me Teper.

Monsinjor Luigj Bumçi: “Muslimanët i kam vllazën…” nga Paulin Zef Zefi

“Muslimanët i kam vllazën…” Monsinjor Luigj Bumçi (7 nëntor 1872 – 1 mars 1945)* nga Paulin Zef Zefi Monsinjor Luigj Bumçi lindi në qytetin e Shkodrës me 7 nëntor 1872, në një familje Lexo Me Teper.

“Mallkimi i Historisë Shqiptare”…! Nata ogurzezë e 21 gushtit 1823 nga Paulin Zef Zefi

“Mallkimi i Historisë Shqiptare”…! Nata ogurzezë e 21 gushtit 1823 nga Paulin Zef Zefi Pranë lokalitetit Karpenisi (Greqi) dy ndër luftëtarët dhe kapedanët më të shquar të Kombit shqipyat u gjenden përballë njeri-tjetrit Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook