Nyjet-Arkivit për » E vërteta «

E vërteta i ka gjitha ngjyrat bashkë… – nga Fatmir Keqi

E vërteta i ka gjitha ngjyrat bashkë… nga Fatmir Keqi Nji foto e Savrës së vitit 1958, dhe një refleksion i shpejtë mbi katër librat e parë të Veprës së Plotë të Lexo Me Teper.

Me shkrue të vërtetën nuk asht kurrë vonë… Frida Sadedini (1914 – 2004) nga Fritz Radovani

Me shkrue të vërtetën nuk asht kurrë vonë… Frida Sadedini (1914 – 2004) nga Fritz Radovani Çdo dosje e nji të burgosuni politik asht nji libër antikomunist! Proces – verbal Sot me 17 Maji 1949 Lexo Me Teper.

Malli i atdheut… nga Faik Konica

Malli i atdheut… nga Faik Konica Pakkush e ka dashur Shqipërinë si Faik Konica. Pakkush e ka derdhur dashurinë, vlerësimin, dhimbjen, zemërimin dhe dufin si Ai mbi shqiptarë… Ai e ka Lexo Me Teper.

Khaled Hosseini (1965) E vërteta

“Asht ma mirë me u plagosë prej së vërtetës, se sa me u ngushëllue prej mashtrimit… “

William Blake (1757-1827) E Vërteta

“Nji e vërtetë e thanun me qëllim të keq, i mposht gjitha rrenat që ne mund të sajojmë…”

Tre shënime mbi të vërtetën: Goethe – Fuga – Stralla…

Tre shënime mbi të vërtetën: Goethe – Fuga – Stralla… Para disa ditësh nënvizova nji Aforizëm të Goethe-s mbi të vërtetën, duke theksuar nga ana ime sa të tilla aforizma, duhet Lexo Me Teper.

Gianni Rodari (1920-1980) E Vërteta

“Në vendin e gënjeshtrave, e vërteta asht nji sëmundje…”

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) E Vërteta

“E vërteta duhet përsëritë parreshtun, sepse edhe gënjeshtra parreshtun përsëritet…” 

Leon Tolstoj – (1828-1910) E vërteta

“Të gjithëve na pëlqen e vërteta, po mbi gjithçka na pëlqen ajo që ne na intereson…”

Oscar Wilde (1854-1900) – E Vërteta

  “…Askush s’është krejt i sinqertë kur të sheh në sy… Jepi nji maskë nëse dëshiron që ai të tregojë krejt të vërtetën...!”

Andrè Gide (1869-1951) – E vërteta

“U besoni atyne që e kërkojnë të vërtetën, dhe mos besoni te ata që e kanë gjetë atë…!” 

Mark Twain (1835-1910) – E vërteta

“Nëse ju thoni gjithmonë të vërtetën, s’nevojitet të mbani mend asgja prej atyre çka thoni…”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook