Nyjet-Arkivit për » Ura e Bunës «

Shkodra e Shqipërisë – nga Antonio Baldacci – Përkthimi në shqip Gino Luka

Shkodra e Shqipërisë nga Antonio Baldacci Përkthimi në shqip Gino Luka Antonio Baldacci (Bologna, 1867-1950), autori i artikullit në vijim “Shkodra e Shqipërisë”, ka qenë një botanist italian dhe gjeograf, specialist i studimeve Lexo Me Teper.

Ankthi i një dite… ankth i një jete nga Bajram Hereni

Ankthi i një dite… ankth i një jete nga Bajram Hereni Ishte 22 shkurti i vitit 1955… Mëngjes i ftohtë, nga ato mëngjeset që të ngjall një ftohtësi në shpirt. Dola dhe u nisa Lexo Me Teper.

Përmbytja… në Zjarr… nga Fritz Radovani

Përmbytja… në  Zjarr… nga Fritz Radovani Në 70 vjetorin e përmbytjes së Shqipnisë… Ishte viti 1944… Vjeshtë. Ishim në Dajç të Bregut Bunës te daja im, Don Kolec Prennushi, që sherbente prift n’at Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook