Nyjet-Arkivit për » Sokrati «

Një sfidant i ri komunikimi: “facebook”-u Klodi Stralla (D.M)

Një sfidant i ri komunikimi – “Facebook”-u nga Klodi Stralla (D. M) Esse rreth një risie teknologjike. Njeriu është qenie që komunikon me të ngjashmit e vet; ka komunikuar me tinguj dhe Lexo Me Teper.

Nji dashni e vogël… përballë urrejtjes… esse Jozef Radi

Nji dashni e vogël… përballë urrejtjes së madhe… esse nga Jozef Radi Këto përkthime, janë krye n’nji kohë të largët, e tmerrsisht të frikshme… dhe i mendoja të humbuna… Ishin kohna Lexo Me Teper.

Përkthimi si testament nga Leka Ndoja

Përkthimi si testament nga Leka Ndoja Dy kryevepra të filozofisë botërore “Apologjia e Sokratit” dhe “Simpoziumi” shkruar nga filozofi i antikitetit Platon kanë rravguar në shqip përmes gjuhës së Lazër Radit, Lexo Me Teper.

Vepra e Platonit – Përktheu Lazër Radi

 Vepra e Platonit Apologjia – Kritoni – Fedoni -Simpoziumi Platoni përktheu nga frëngjisht&italisht Lazër Radi Ribotim i tretë Sh.b Pakti 2010 (seria filozofike Minerva) Redaktoi, korrektoi dhe përgatiti Jozef Radi ISBN978-99956-692-7-0 Dy kryevepra Lexo Me Teper.

Apollogjia e tretë e Sokratit në Tiranë

 “Apollogji e tretë e Sokratit në Tiranë” Novelë nga Lazër Radi Libri u botua pa redaktim në vitin 1998 500 kopje (fq. 126) Figura e Sokratit përbën nji univers të mendimit dhe veprimit Lexo Me Teper.

Jovan Duçiq: Qytete dhe fantazma

”Qytete dhe fantazma” – Tetë letra esse nga Jovan Duçiç Përktheu nga serbishtja Lazër Radi Libri u botua pa redaktim në fund të vitin 1997 500 kopje (261 fq.) Nji nga librat e Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook