Nyjet-Arkivit për » Pitagora «

Pitagora dhe Shkolla e tij – nga Klodi Stralla

Pitagora dhe Shkolla e tij nga Klodi Stralla Çdo nxënësi shkolle emri i Pitagorës i kujton formulën e famshme të trekëndëshit këndrejtë: a2+b2=c2 (shuma e katrorëve të dy kateteve është e Lexo Me Teper.

Pitagora (570-495 p.K.) – Fjala

“Plaga që shkakton fjala asht shumë ma e thellë se ajo që shkakton thika… Sepse thika plagos trupin, kurse fjala plagos shpirtin…”  
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook