Nyjet-Arkivit për » Fernando Pessoa «

Krejt letrat e dashnisë poezi nga Fernando Pessoa

Krejt letrat e dashnisë… poezi nga Fernando Pessoa Krejt letrat e dashnisë janë qesharake Ndryshe s’do t’ishin letra dashnie, po mos t’ishin qesharake! N’kohën teme, edhe unë si gjithë tjerët kam shkrue letra dashnie edhe ato qesharake Lexo Me Teper.

Violinisti i çmendun (Fernando Pessoa)

Violinisti i çmendun (poezi nga Fernando Pessoa) Jo, s’u derdh prej rrugës së veriut dhe as prej rrugës s’jugut, jo! muzika e tij e vrazhdë ma s’pari herë erdh’e u derdh njasaj dite n’fshat U shfaq Lexo Me Teper.

Fernando Pessoa: “Poet do me thanë me u shti…”

Drojë e përjetshme prej Pessoas… nga Jozef Radi Fernando Pessoa, asht ndër figurat ma komplekse të letërsisë portugeze dhe asaj botnore… Artist i madh fragmentar, për të cilin asht pak e vështirë Lexo Me Teper.

Fernando Pessoa – Personaliteti

“…Çdonjeni prej nesh asht ma shumë se nji, asht nji shumicë, asht nji pafundsi vetvetesh…!”

Fernando Pessoa

  “Të jesh asht lodhje, të ndjesh asht dhimbje, të mendosh asht shkatërrim…”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook