Poeti Visar Zhiti – kartolinë Poetit Frederik Rreshpja (1974)

Liriku i pashoq Frederik Reshpja (1940-2006)

Liriku i pashoq Frederik Reshpja (1940-2006)

Poeti Visar Zhiti – kartolinë poetit Frederik Rreshpja (1974)

Frederik Rreshpjes, në nderim të poezisë së tij sot…
Kjo kartolinë e thjeshtë bën pjesë në Dosjen e dënimit tim, dhe është nxjerrë nga Arkivi i Ministrisë së Punëve të Brendshme.
Na burgosën dhe ndanë…
por Poezia dhe Dhëmbja kanë fuqi shelbuese, përndritëse dhe paqeje…
Visar Zhiti
Visar Zhiti i burgosur

Visar Zhiti i burgosur

I dashur Fredi!
Ç’mëkat t’i urosh shkrimtarit: Gëzuar vitin, kur e dimë që ai rrallë herë gëzohet!
Ju uroj vjersha të bukura, romane mermeri dhe përralla të arta…
Visari
Rruga “Kongresi i Lushnjes” – dhjetor 1974
*
Merr Frederik Reshpja,
Klubi i Shkrimtarëve ose Shkolla “Ndoc Mazi”
Shkodër
*
Ardhur me shkresën  Nr. 235/1 datë 11.12.1975
.
Visar Zhiti kartoline Frederik Reshpjes

Visar Zhiti kartoline Frederik Reshpjes

 

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook