Nuk e kishim ditur! – 28 organizatat shqiptare që marrin para nga Fondacioni i Soros

Avni Delvina - Komisioni i Venecias

Avni Delvina – Komisioni i Venecias

Nuk e kishim ditur!

28 organizatat shqiptare që marrin para nga Fondacioni i Soros

Tani le të ndalemi tek disa prej organizatave që kanë marrë para nga Soros. Rrjeti i tyre është shumë i gjërë.
Disa vazhdojnë të ekzistojnë dhe disa të tjerë jo. Por ne po japim një listë me ato më kryesoret.
 
1.“Lëvizja Europiane” në Shqipëri,
2.“Qendra për studime parlamentare”,
3.Lëvizja “Mjaft”,
4.Partnerët e Shqipërisë,
5.Instituti për demokraci dhe ndërmjetësim,
6.Këshilli Zgjedhor i Shqipërisë “Respublika”,
7.Instituti i mediave shqiptare,
8.Instituti shqiptar i studimeve ndërkombëtare,
9.Instituti shqiptar për studime bashkëkohore,
10.Komiteti shqiptar i Helsinkit,
11.Aleanca gjinore për zhvillim,
12.Shoqata “Refleksione”,
13.Shoqata për popullsinë dhe zhvillimin,
14.BIRN Albania,
15.Open Data Albania,
16. Open Spending Albania
17.Qendra për përparimin e zhvillimit njerëzor (CUCHR).
18.Platforma shqiptare për avokim të politikave,
19.“Transparency International”- Shqipëri,
20.Instituti “Agenda”,
21.Instituti për menaxhim Lindje-Perëndim.
22.Organizata “Lëviz Albania”
23.Lëvizja Rinore Egjiptiane Rome
24.Shoqata “Fëmijët janë e ardhmja”
25.“Instituti për Studime Politike”
26.“Porta vendore”
27.“Dhoma Zgjedhore”
28.Qendra për Studimin e Demokracisë dhe Qeverisjes
.
George Soros

George Soros

Këto janë vetëm disa nga organizatat që kanë përfituar dhe vazhdojnë të përfitojnë fondet e Soros. Një pjesë e tyre janë shumë të dëgjuara, ndërsa pjesës tjetër pak njerëz ua dinë emrin.
Por, këtu vijmë tek një pikë e nxehtë debati rreth aktivitetit të Sorosit në Shqipëri.
Duke qenë se shumica e projekteve që marrin këto fonde, kanë të bëjnë me qeverisjen, më ligjet dhe me institucionet shtetërore, dyshimet janë ngritur se përmes tyre Soros kontrollon politikën shqiptare.
.
Marre nga https://www.faxweb.al/zbulohen-28-organizatat-shqiptare-qe-marrin-para-nga-fondacioni-i-soros
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat:

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook