Mos ma prek Valbonën” – thirrje nga artistët Dy Koncerte – në Tropojë dhe në Tiranë

Mos ma prek Valbonën!

Mos ma prek Valbonën!

Mos ma prek Valbonën”

- thirrje nga artistët

Dy Koncerte – në Tropojë dhe në Tiranë

me 29 dhe 30 tetor 2016 – Në mbrojtje të natyrës shqiptare

Eda Zari dhe Elina Duni
i kanë bërë thirrje gjithë artistëve
në Shqipëri dhe jashtë saj
t’i bashkohen protestës
kundër shkatërrimit të lumit Valbona

Eda Zari dhe Elina Duni për Valbonën

Eda Zari dhe Elina Duni për Valbonën

Dy këngtaret i kanë bërë thirrje të gjithve që të dalin me 29 tetor në Valbonë dhe, 30 tetor në Tiranë në kundërshtim të ndërtimit të HEC-eve në lumin e Valbonës, në kundërshtim të ligjit për importin e plehrave, në mbrojtje të Tokës, të Ujit, të Ajrit, të Jetës, ka shkruar Elina Duni në facebook.
“Kam vite që këndoj nëpër Evropë këngët e bjeshkëve, këngët e kodrinave, maleve, detit. Në folkun shqiptar natyra është personazhi kryesor. Në ç’do këngë ndihet fryma e saj.
Shpesh mbyll sytë dhe nga skena ku jam, paramendoj ato fusha, male, dallgë e re që kanë qënë ndoshta të parët dëgjues të këngës që unë po këndoj.

Rrjedha Magjike e Valbones

Rrjedha Magjike e Valbones

Dua të ëndërroj një Shqipëri ku patriotizmi është simbol i respektit së natyrës se mrekullueshme që kemi, ku ka një turizëm të ndërgjegjshëm, ku dashuria për vendin na bën më të mirë.
Dua të ëndërroj një Shqipëri ku liria nuk përfaqëson mosrespektin e pronës publike. Dua që të duam atë që na bashkon dhe sot të bashkohemi për të vetmen tokë qe kemi. – ka thënë Elina Duni

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook