Mark Milani: Jeta dhe Zakonet e Shqiptarëve

Jeta dhe Zakonet e shqiptarëve

Jeta dhe Zakonet e shqiptarëve

Mark Milani:

“Jeta dhe Zakonet e shqiptarëve”

Përkthyer nga serbishtja nga Lazër Radi

Redaktimi nga Jozef Radi, Kopertina nga E. Laperi mbi motive të I. Kodrës
Shtëpia botuese “Veizi libra”, Tiranë 1995, 1000 kopje, (fq.126)

Vepra “Jeta dhe Zakonet e shqiptarëve” asht nji mozaik i shkëputun nga vepra e plotë e Mark Milanit. Për ma shumë se nji vjet autori u mor me leximin, seleksionimin dhe përkthimin e kësaj vepre. Sigurisht nji punë jo fort e lehtë po të merret parasysh fakti se ai ishte në kufijtë e tetëdhjetë viteve, kur i hyri kësaj pune. Vepra pati nji sukses të dukshëm. Kët e dishmon edhe fakti se mbas pesë vitesh me kërkesat e shumta të lexuesve u kërkue ribotimi i saj…

“…Shqiptari, me gjithë pushtimet e huaja, qëndroi në të vetën; i paepun, i patjetërsuem, me gjuhën e tij të lashtë dhe me pushkën me të cilën u lind… Kjo na ban të mendojmë se te ky popull ka diçka që asht më e fortë dhe ma e qëndrueshme se te popujt e tjerë…” m.milan

 

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Botimet  Etiketat: , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook