Çmimit At Gjergj Fishta – Poeti i Kombit

çmimi At Gjergj Fishta - Poet i Kombit

çmimi At Gjergj Fishta – Poet i Kombit

Çmimit At Gjergj Fishta – Poeti i Kombit

Juria ndërkombëtare e përbame nga:
Kryetare Nderi – Prof. Marianne Graf (Austri)
At Vitor Demaj – OFM (Shqipni),
Vlora Ademi - Kosovë,
Ledri Kurti-Kraja – Shkodër,
Gabriela Mujaj - Tiranë,
Xhenc Bezhi – Salzburg,
Ferdinand Nikaj – Londër,
Gjergj Jozef Kola - Vjenë,

Vendosi me shpërblye me Diplomën e Çmimit prestigjoz:
At Gjergj Fishta – Poeti i Kombit
Këto personalitete të Pendës Mbarëshqiptare!

Poezi
Jozef Radi (Refrenet e trazueme)
Ledia Dushi (Femna s’asht njeri)

Drama
Primo Shllaku (Aktorë pa kujtesë)

Roman Ex Aequo
Marçel Hila (Zoti zbret në Ferr)
Elvi Sidheri (Erdha, Pashë, Dashurova)

Roman
Flutura Açka (Biri)

Përkthim: Ex Aequo
Vinçens Marku & Shqipe Marku (Letërshkëmbimi i Fishtës)
Albert Gjoka & Frida Vokopola – (Skandërbeg)

Publicistikë
Gjokë Vata (Gegnishtja)
Donika Dabishevci (Proza e poetizuar)

Botues
Martin Ndoja - Volaj

Extra – Çmimi i publikut
Monodramë – Odise Plaku (Klithma e një nëne…)

Studime
Prelë Milani & Lazër Kodra (Dukagjini Ynë)

P.s. Ky asht informacioni i vetëm dhe i saktë për shtypin shqiptar!
Gjergj Jozef Kola – Vjenë më 30.12.2020.

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook