Arkivi për Kategorin » Shqipja e Dialektit «

Kujtoj Totën time… Viola Doko (në dy variante)

Kujtoj Totën time nga Viola Doko (në dy variante dialekti i Kosovës dhe Standarti) (Dialekti i Kosovës) Kaheri nuk isha dalë nëpër qytet me u shetitë se veç e nxanun me punë, Lexo Me Teper.

Polemika e famshme midis Mit’hat Aranitit e Mati Logorecit (1934)

Medet hallit! Rrem Vogli pri Rashbulle (1934) Po botojmë nji letër të hapët q’i drejton prof. Mati Logorecit, nji katunar nga Rrashbulla dhe e botojmë me të gjitha ato qi quajmë Lexo Me Teper.

M’bojat m’Nurrës – Rrem Vogli pri Rrashbulle (1935)

M’bojat m’Nurrës Rrem Vogli katunar pri Rrashbulle Nga libri “Qyfyre të Rrem Voglit, katunar pri Rrashbulle…” skica Lek Pervizi Shkova né ù m’bòjat. Amò për t’thon ti, ç’deshe. Ç’ka mre, pse mos Lexo Me Teper.

Maks Rakipaj: Tri poezi të reja ka Trilussa

Maks Rakipaj: Tri poezi të reja ka Trilussa Në vend të nji urimi për Maksin… Jozef Radi Maks Rakipaj, kishte para dy ditëve nji përvjetor të vetin…!! Si zakonisht në ksi datash Lexo Me Teper.

Lym Darrasa, mush faqet e para t’gazetave…

Lym Darrasa, mush faqet e para t’gazetave… Ho mer çuna, murët vesh gjo e, u bo i javë qi emni Lym Darrasës ka mush rrugët, faqet e para t’gazetve, npër kafe Lexo Me Teper.

Dy poezi nga Trilussa prej Maksim Rakipajt

Vetmbrojtja e ligjshme nga Trilussa Kur nji femën, për hesap tem, me fërte e nershme kërko me qen, ene me ju hudh përcipër dy burra, i bo si kalamojtë, me ju pshtu shurra. Munohet me Lexo Me Teper.

Trilussa – Tri poezi – përshtatë nga Maksim Rakipaj

Trilussa – Tri poezi – përshtatë nga Maksim Rakipaj Trilussa (Carlo Alberto Salustri 1871-1950) mbetet nji nga poetët dialektalë italianë ma të njohur… për merita letrare Presidenti Einaudi e emron Senator të Përjetshëm… Nji nga Lexo Me Teper.

A e di ti se kush jôm û, mer qyq? Sufi Asmon Sufës

A e di ti se kush jôm û, mer qyq? Sufi Asmon Sufës Allaf rafmetelersëm (për ne) Mreti Viktor Menifeli, të gjitha të mirat i ka pas; mre ka qen i Lexo Me Teper.

Në vend t’nji bejte… poezi nga Pier Kolond

Në vend t’nji bejte nga Pier Kolond Tung’jatjeta mor zotni. Piqi kambt nji here n’hi, se kuvendi bahet n’log e jo deg e m’degë, si zog. T’ishte puna degë e m’degë, t’kishim pru rreth dy-tre gegë. Nji Lexo Me Teper.

Shprehje karakteristike korçare…

Shprehje karakteristike korçare… Në rubrikën “Shqipja e Dialektit”, e gjetëm më vend të vendosim kësaj here disa shprehje tipike korçare, po edhe mjaft fjalë karakteristike të zonës së Korçës…  shprehje dhe Lexo Me Teper.

Ligonlliku – Rrem Vogli pri Rrashbulle… (1935)

Ligonlliku  – Rrem Vogli pri Rrashbulle… (alias Mit’hat Araniti) (Illyria Nr.26 1935) Vorbulla e ngjarjeve na ndau me Mit’hat Aranitin. Ai u fut prapa hekurave, që u ka kënduar aq dhimbshëm Lexo Me Teper.

Rrashbull, me 2 Shënrè allaturka Rrem Vogli pri Rrashbulle

Rrashbull, me dy Shënrè allaturka – Rrem Vogli Illyria.36 Fort i nershmi z.Beledije Reiz Effenì – m’Tirônë Shiqajet Reiz Effenì Lahulevelà, lahulevelà ke për t’thôn tina. Po as tina as una s’kina faj Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook