Arkivi për Kategorin » Dorëshkrime «

Në Romë, në familjen e Nermin Vlorës – nga Lazër Radi

Në Romë, në familjen e Nermin Vlorës nga Lazër Radi Në verën e vitit 1991, ndodhesha në Romë. Kthehesha aty, mbas një odiseje prej gati pesëdhjetë vitesh. Megjithëse shumçka në atë qytet Lexo Me Teper.

Në gjurmët e një ditari të djegur… Lazër Radi – (Fragment nga libri i II i Kujtimeve)

Përsëri për rrugë… nga Lazer Radi Marrë nga libri Në gjurmët e një ditari të djegur Libri i Dytë i Kujtimeve (1929-1938) Qiraxhinjtë na trokitën në derë pak ma herët. Kur dolëm Lexo Me Teper.

Profesor Simon Rrota, në librin e kujtimeve të Lazër Radi

Profesor Simon Rrota nga Lazër Radi Marrë nga libri “Në gjurmët e një ditari të djegur…” Libri i Dytë i Kujtimeve (1929-1938) S’mund të rri pa shkruejtë diçka edhe për piktorin e njoftun shkodran, Lexo Me Teper.

Njoftjet e mia me Vangjel Koçën dhe Kolë Bib Mirakaj nga Lazër Radi

Njoftjet e mia me Vangjel Koçën e Kolë Bib Mirakajn nga Lazër Radi Me Kolë Bibën isha pa dy herë në Shkodër, gjatë kohës kur isha nxanës i gjimnazit të Shtetit. T’parën herë Lexo Me Teper.

At Shtjefën Gjeçovi nga Lazër Radi

At Shtjefën Gjeçovi… nga Lazër Radi (Mjegullnaja e kujtimeve – Prizreni pjesa e parë) Rrallë herë të rastis në jetë të shohësh në kupëqiellën e natës nji kometë shkëlqyese që përshkon me bishtin e Lexo Me Teper.

Lazër Radi: Mendimi i nji Intelektuali… (Dorëshkrim)

Lazër Radi: Mendimi i nji Intelektuali… (Dorëshkrim)

Lazër Radi: Murgesha dhe Poeti (Dorëshkrim)

Lazër Radi: Murgesha dhe Poeti  (Dorëshkrim)

Lazër Radi: Memoriali III – Roma (Dorëshkrim)

Lazër Radi: Memoriali III – Roma (Dorëshkrim)

Lazër Radi – Memoriali II – Shkodra (Dorëshkrim)

Lazër Radi – Memoriali II – Gjurmat e nji Ditari të Djegun Shkodra (Dorëshkrim)

Lazër Radi – Ëndrrat e luleve (Dorëshkrim)

Lazër Radi – Ëndrrat e luleve (Dorëshkrim)

Lazër Radi: Mesazhe (Dorëshkrim)

  Lazër Radi: Mesazhe (Dorshëkrim)
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook