Bust i panjohur i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut

Bust i panjohur i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut

Bust i panjohur i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut

Bust i panjohur i Gjergj Kastriotit-Skënderbeut

nga Gjon Keka

Nuk është e rastësishme që Gjergj Kastrioti të jetë në shumë vende të Europës dhe Botës, i vendosur në buste apo në portrete, sepse figura e tij ishte më e njohur në periudhën në të cilën jetoi dhe veproi po edhe më pas.
Përjetësimi i tij në buste tregon se ai kishte jetuar në shumë mendje e zemra të europianëve.
Ky bust gjendet në Kalanë e Kromsdorf (Schloss Kromsdorf) në Gjermani, në mesin e 64 busteve tjera që gjenden brenda mureve të kopshtit të kësaj Kalaje.
Duke ditur se Gjergj Kastrioti – Skënderbeu gjendet në shumë vende, prandaj edhe ky bust në një nga kështjellat gjermane është tregues se Gjergji është i pranishëm në trupin dhe shpirtin e kombeve të familjes europiane.
9 shtator 2018
.
Marrë nga https://www.botasot.info/historia-lajme/
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook