Arkivë për » Shkurt 25th, 2023 «

Befasia e një ftese – nga Luiza Pano Musta

Befasia e një ftese nga Luiza Pano Musta Kurioziteti më shtyu të pranoja ftesën e një të panjohuri. Unë dhe Jon kemi miq të përbashkët. Prej tyre kisha dëgjuar shkarazi që, për Lexo Me Teper.

Sevasti Qiriazi (24 shkurt 1871-30 gusht 1949) – në rrëfimin e Kristo Dakos – Përktheu Leka Ndoja

Sevasti Dako – Qiriazi (24 shkurt 1871-30 gusht 1949) Sevasti Qiriazi (24 shkurt 1871-30 gusht 1949) në rrëfimin e Kristo Dakos – Përktheu Leka Ndoja Nga libri “Shqipëria çelësi kryesor i Lindjes Lexo Me Teper.

Letër Publike drejtuar – në mbrojtje të vlerave të historisë dhe kulturës nga Dr. Engjëll Gishti

Letër Publike drejtuar: KM të Republikës së Shqipërisë z. Edi Rama, KM të Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti, KM të Republikës së Maqedonisë së Veriut z. Kovaçeviç Akademisë së Shkencave te Republikës Lexo Me Teper.

Grimca nga jeta e Pablo Picassos – përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Grimca nga jeta e Pablo Picassos përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti Pablo Picasso me djalin e tij Claude* Në moshën 21 vjeçare, Francoise Gilot u takua me Pablo Picasson, 61 vjeç. Picasso e Lexo Me Teper.

Gratë e mija – tregim i vërtetë e i jetuem nga Kapllan Resuli

Kapllan Resuli (1934-2022) mbetet një shkrimtar i rëndësishëm, po edhe njeri kontravers! Shpesh kanë ndodhur beteja të mëdha midis Shkrimtarit dhe Njeriut e po ashtu ka ndodhur që herë të Lexo Me Teper.

Filosofia al mente – Determinizëm historik! – nga Bashkim Abazi

Filosofia al mente – Determinizëm historik! nga Bashkim Abazi Logjika është fillimi i ndriçimit human, jo fundi i saj. Trashëgimia, jo vetëm kulturore, u lihet e plotë brezave. Jo ashtu siç na i Lexo Me Teper.

Si e lexova një dëftesë mature të vitit 1929… – nga Genci Hoti

Si e lexova një dëftesë mature të vitit 1929… nga Genci Hoti Kur pretendoj se arsimin, gjuhën, muzikën, filozofinë, letërsinë, shkollat, alfabetet, ligjet, etj, etj, i kane shpikur Institucionet Fetare (fillimisht ato Lexo Me Teper.

Çlirohu nga Psikologjia e Turmës, largohu nga kulti i individit, ngri lartë kultin e mëmëdheut – nga Abedin Kaja

Funeral në Kalimash 1991 – (foto Barry Lewis) Çlirohu nga Psikologjia e Turmës, largohu nga Kulti i Individit, ngri lartë Kultin e Mëmëdheut! nga Abedin Kaja Psikologjia e turmës e bën një popull Lexo Me Teper.

Dy pllaka të lashta varri Dardane në Rrethinat e Shkupit

Dy pllaka të lashta varri Dardane në Rrethinat e Shkupit* Gjatë gërmimeve për ndërtime në rrethinat e Shkupit, në komunën e Karposhit dhe saktësisht në lokalitetin antik të quajtur Scupi, gjatë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook