Arkivë për » Dhjetor 24th, 2022 «

Familja e Madhe e Halid Bej Frashërit

Familja e Madhe e Halid Bej Frashërit Halid Bej Frashëri, gjyshi i Mid’hat Frashërit, nuk pati fëmijë nga martesa e tij e parë. Pasi ndërroi jetë e shoqja, Halidi u martua me Lexo Me Teper.

Gjuha e njësuar nuk është tempull nga Ullmar Qvick

Gjuha e njësuar nuk është tempull nga Ullmar Qvick Me ndrojtje po shkruaj këtë tekst, së pari jam i huaj dhe vetëm shërbetor modest i gjuhës shqipe, së dyti është koha e Lexo Me Teper.

Impresionizmi, – si qëmtim i lirikës postmoderniste në poezinë e Artan Kafexhiut nga Emrije Krosi

Impresionizmi, – si qëmtim i lirikës postmoderniste në poezinë e Artan Kafexhiut* nga Emrije Krosi Po të kërkojmë kufijtë e një poezie, apo edhe fundin e saj duhet të “zhytemi” në Lexo Me Teper.

Intervistë e Shaip Beqirit me poetin e shquar Frederik Rreshpja Pjesa në shtatë e librit “Mozaiku i Mbuzur”, i cili ndodhet në fazën finale të shtypit

Intervistë e Shaip Beqirit me poetin e shquar Frederik Rreshpja Pjesa në shtatë e librit “Mozaiku i Mbuzur”, i cili ndodhet në fazën finale të shtypit Pluralizmi si Mbeturinë e Komunizmit E Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook