Arkivë për » Shtator 1st, 2022 «

Bala, poeti i parë arbëror në shekullin XV – nga Lutfi Alia,

Bala, poeti i parë arbëror në shekullin XV1) nga Lutfi Alia Studiuesi arbëresh Giuseppe Schirò Junior, profesor në Universitetin e Padova, në veprën “Storia della litteratura albanese, Nuova Accademia Editrice, 1959, f. Lexo Me Teper.

Një Arbëresh i Italisë dhe një Shqiptare e Zvicrës sëbashku…

Një Arbëresh i Italisë dhe një Shqiptare e Zvicrës sëbashku… Mario Caliva, Arbëreshi nga Italia dhe Ermira Lefort shqiptarje nga Zvicra, sëbashku në dy aktivitete kulturore në Trentino Alto-Adige Gjatë datave 3 Lexo Me Teper.

Piktori shkodran Pjerin Sheldija asht i Pavdekshem – nga Fritz Radovani

Piktori shkodran Pjerin Sheldija asht i Pavdekshem nga Fritz Radovani Piktorve të mëdhaj si Pjerin Sheldija asht e vështirë me Ju dijtë mosha! Të punojsh mbi 200 afreske në Shqipni, Mal të Zi, Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook