Arkivë për » Gusht, 2022 «

Vjollca – e Gëtes Johan V. von Gëtes në Gegnisht… dhe do refleksione nga Artan Kafexhiu

Vjollca – e Johan V. von Gëtes në Gegnisht dhe do refleksione nga Artan Kafexhiu Është një libërth me përkthimet e Johan V. von Gëtes, i cili më ka mësuar që 10-12 Lexo Me Teper.

Shqetësime të vazhdueshme, tema të reja… – nga Atjon Zhiti

Shqetësime të vazhdueshme, tema të reja… nga Atjon Zhiti Zbulimet gjithmonë janë kërkime dhe kur duken si rastësi. Pas daljes së librave të studentit Atjon Zhiti, “Për atë që dua(m)” në 2015 Lexo Me Teper.

Koha e tejshkuar e përdhosjes së Republikës – poemë nga Emrije Krosi

Emrije Krosi Koha e tejshkuar e përdhosjes së Republikës poemë nga Emrije Krosi I Ej, Shën-Republika* ime, e përdhunuar nga bijtë e tu bastardë, sa herë të kemi pyetur për dreq: edhe ti o Brut? Tehun e thikave Lexo Me Teper.

“Histori Triale” nga Leka Ndoja

“Histori Triale” nga Leka Ndoja Nisë nga kategoritë sociale trashëguese të superstrukturës së shtetit shqiptar – në vitin 1990, u identifikuen 1.Grupi social i ish zyrtarëve, 2.Grupi social i intelektualeve, 3.Grupi social i të burgosunve Lexo Me Teper.

Poezia Shpirtënt shtegtarë e Migjenit… dhe një bisede rreth saj nga Artan Kafexhiu & Kristaq Jorgo

Poezia Shpirtënt shtegtarë e Migjenit dhe një bisede rreth saj nga Artan Kafexhiu & Kristaq Jorgo Poema e parë, e botuar nga Migjeni në shtypin e kohës është “Shpirtënt shtegtarë”, në Illyria-n Lexo Me Teper.

Lumnoi në pyje, humbi nëpër yje 85 vjetori i dijetarit – Agim Xh. Dëshnica në përkujtim të inxhinierit Skënder Dëshnica

Lumnoi në pyje, humbi nëpër yje 85 vjetori i dijetarit Agim Xh. Dëshnica në përkujtim të inxhinierit Skënder Dëshnica Me rastin 85 vjetorit te lindjes Në ditët me vapë të gushtit shumë vetë Lexo Me Teper.

Trasta e Perikli Jorgonit – nga Leka Ndoja

Trasta e Perikli Jorgonit nga Leka Ndoja Mbas vitit ’90 – u ndesha në rrugë me nji njeri me trastë të madhe me nji libër kaba, format B3. Isha fokusu te trasta Lexo Me Teper.

Dy pleqtë e Gares dhe Krali i Serbisë! – nga Ahmet Asani

Dy pleqtë e Gares dhe Krali i Serbisë! nga Ahmet Asani Kishin pasë vendos njëherë dy pleqë të fshatit Gare të Preshevës, me ia dërgu Kralit të Serbisë një dhuratë për ditëlindje! Lexo Me Teper.

Virulenca e përmbysjes letrare - Publicistika e Kasëm Trebeshinës – nga Leka Ndoja

Virulenca e përmbysjes letrare Publicistika e Kasëm Trebeshinës nga Leka Ndoja Në publicistikën e tij, Trebeshina paraqet gjithë atmosferën e përmbysjes politike të letërsisë zyrtare, reagimi i letrarëve të rënë nga Panteoni politik Lexo Me Teper.

Dekonstruktivizmi postenverist – nga Artan Kafexhiu

Dekonstruktivizmi postenverist nga Artan Kafexhiu Shkrimtarët e mirëfilltë e të afirmuar, kanë privilegjin e kohës në dispozicion e të mundësisë të fermentimit të gjatë, që duhet të ketë një vepër e mirë. Lexo Me Teper.

Feja në shërbim të kombit – nga Shefqet Dibrani

Feja në shërbim të kombit nga Shefqet Dibrani Parantezë ose debati për shaminë Ky shkrim është shkruar në vitin 1992. Në janar të vitit 1993, në një çajtore në Fushë-Kosovë, kam takuar Lexo Me Teper.

Venetikët – Arti në gijotinë…! nga Leka Ndoja

Venetikët – Arti në gijotinë…! nga Leka Ndoja Kam nji set fotografish familjare, në oborrin e shtëpisë sonë të gjyshit Kristaq Koço – foto të rrymës natyraliste, si fotoja ëe paraqita për Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook