Arkivë për » Korrik 21st, 2022 «

Poetja Arbërore Luçia Albani (1534-1568) – nga Lutfi Alia

Poetja Arbërore Luçia Albani (1534-1568) nga Lutfi Alia Kapedani arbëror Mikel Laçi, në vitin 1468, emigroi në Urbino, ku u prit nga familja e kontit Federiku III i Montefeltro (1422-1482). (Stefano Andretta, Lexo Me Teper.

Bianca Balliçi viktima e absurdit dhe e urrejtjes shtazore të komunistëve – nga Ervina Toptani

Bianca Balliçi viktima e absurdit dhe e urrejtjes shtazore të komunistëve nga Ervina Toptani Në kujtim e nderim të gjithe Zonjave të huaja që u dashuruan fhe u martuan me djem shqiptarë e që jetuan Lexo Me Teper.

Jargët e një pusullë mbi dritën e një Tragjediani – Dervishi – Haxhiademi – Radi

Jargët e një pusullë mbi dritën e një Tragjediani Dervishi – Haxhiademi – Radi And the Lord said to the snake - Cursed are you above all the livestock and all the wild Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook