Arkivë për » Janar 4th, 2019 «

Si e krijoi Perëndia Gruan – nga Gojdhënat e popujve…

Si e krijoi Perëndia Gruan (nga Gojdhënat e popujve) Kur Perëndija e Zjarrit desh të krijojë gruan pa me dëshpërim se të gjithë materialet i kishte harxhuar për krijimin e burrit… Lexo Me Teper.

Sinfoni vere… – zojushës M. M. – nga Ernest Koliqi

Sinfoni vere – zojushës M. M. poezi nga Ernest Koliqi Nji gji deti qi kumbon me val’ të qarta - m’bje ndër mend porsa del vera. I ka brigjet krejt vallue me hala t’larta, ranë argjanti Lexo Me Teper.

Nezim Berati – Bejtexhiu i shekullit XVIII-të – nga Milto Sotir – Gurra

Nezim Berati (Frakulla) – Bejtexhiu i shekullit XVIII-të nga Milto Sotir – Gurra Milto Sotir Gurra (16 maj të vitit 1884, Marjan të Oparit – 1972, Tirana), ishte atdhetar, shkrimtar e publicisti, Lexo Me Teper.

Studentët tonë në Romë – nga Jani Lili(1940)

Studentët tonë në Romë nga Jani Lili (1940) Pa asnjë paralajmërim për qëllimin tonë, pa as dijenin më të vogël të tyre, po na vizitojmë miqsisht shtëpinë, dhomën, ku të përulur, diçka  Lexo Me Teper.

Bibliografia e komentuar e veprave të profesor Kolec Topallit – nga Begzad Baliu

Vepra e Prof. Dr. Kolec Topallit është frut i studimeve të shumta dhe një pune sistematike të pashoqe që ka zgjatur një jetë. Nuk e di kjo punë që po Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook