Arkivë për » Nëntor 8th, 2016 «

Shprehje shkodrane, të vjetra dhe të reja

Shprehje shkodrane, të vjetra dhe të reja** ** -A ke pa nji pelë mát anë? -A ke pa me fjetë? -A je e marrë a t’vrasin çoraptë? (m. sh.) -A ke mujtë me fjetë? (h. Lexo Me Teper.

Rishkrimi i Historisë, nevojë e Shoqërisë nga Av. Xhafer Sadiku

Rishkrimi i Historisë, nevojë e Shoqërisë nga Av. Xhafer Sadiku Pyetja që bëhet shpesh se a duhet rishkruar historia e Shqipërisë, më shumë se një përgjigje kërkon një analizë për të qartësuar Lexo Me Teper.

Jorge Luis Borges – Katër poezi të përkthyera nga Albert Bikaj

Jorge Luis Borges – Katër poezi të përkthyera nga Albert Bikaj *** “Humbja ka një dinjitet që fitorja e zhurmshme nuk e meriton” *** “Nuk ka parajsa të tjera, përveç parajsave të humbura.” citime Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook