Arkivë për » Qershor, 2014 «

Nji skicë mbi jetën dhe veprën e Vincent Van Gogh

Nji skicë mbi jetën dhe veprën e Vincent Van Gogh Vincent Willem Van Gogh lindi me 30 mars të vitit 1853, në Groot Zundert, dhe pati si rezultat i nji Lexo Me Teper.

Anton Çehov (1860-1904) – Gjuha dhe Mendimi

“Mos ia jepni kurrë mundësinë gjuhës me e tejkalue mendimin… ”

Perceptimi dhe Kujtesa në Autoportretet e piktorit Adriatik Baliaj

Perceptimi dhe Kujtesa në Autoportretet e piktorit Adriatik Baliaj nga Ilir Seci, New York Me 23 Maj në Lehman College mbas një ceremonie hapëse me pjesmarrjen e trupës së pedagogëve të Lexo Me Teper.

“Shqipëria mund të luante në Kupën e Botës si një përfaqsuese të madhe…”

Gianni de Biasi: Shqipëria mund të luante në Kupën e Botës si një përfaqsuese të madhe…  www.mundodeportivo.com Gianni de Biasi, trajneri italian që drejton Shqipërinë, dëshpërohet sa herë sheh një raund Lexo Me Teper.

Mësuesi Kel Kolë Vila – (1894-1963) – Smajl Bala

Dy fjalë në përkujtim të mësuesit Kel Vila… nga Jozef Radi Kel Vila, asht daja i vetëm i Lazër Radit, prej të cilin e kam ndigjue shpesh të fliste me stimë e respekt Lexo Me Teper.

Marilyn Monroe (1926 -1962) – Këshillë

“Jo, s’asht pamja ajo që godet, po mënyra si shprehesh… s’asht trupi ai që pëlqehet, po mënyra si e lëviz atë… s’asht fiziku ai që josh, por mënyra e sjelljes së Lexo Me Teper.

Si u helmua Mit’hat Frashëri… nga Gëzim Llojdia

Si u helmua Mit’hat Frashëri… nga Gëzim Llojdia “Ehu flamur i vjetër/ ehu flamur i ri/ mërgimtar në dhe të huaj,/ mërgimtar në qiej të zi../ Dhe ja shkëndrit Fytyra jote/ Lexo Me Teper.

Grimca humori nga i Papërsëritshmi Tefë Palushi…

Grimca humori nga i Papërsëritshmi Tefë Palushi… *** Kishte raste që në tavolinën e Tefës uleshin shumë njerëz e që përfitonin edhe nga bujaria i tij dhe Tefa porosiste kujt një Lexo Me Teper.

Tefë Palushi apo humori si modus vivendi nga Vladimir Myrtezai

Tefë Palushi apo humori si modus vivendi… nga Vladimir Myrtezai Nëse ka një vend ku humori zë vend si zë i parë dhe përpjesëtohet në një shkallë të gjerë mbijetese, Lexo Me Teper.

Marylin Monroe (1926-1962) – Sensualiteti

“Falë Zotit, t’gjithë ne dalim n’dritë s’bashku me sensualitetin tonë, dhe asht mëkat i madh që shumë njerëz e përçmojnë dhe e ndrydhin kët dhuratë të natyrës. Edhe Arti, Arti Lexo Me Teper.

Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770-1831) Racionalja

“Çka asht racionale asht edhe e vërtetë, çka asht e vërtetë asht edhe racionale…”

Urim Gjata: Dhëmb për dhëmb me vdekjen!

Urim Gjata: Dhëmb për dhëmb me vdekjen! Nji rrëfimi i tmerrshëm nga skëterra e burgjeve shqiptare… Një zhurmë e tmerrshme sirene çau Bjeshkët e Nemuna atë natë të ftohtë Nëndori 1989. Diçka Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook