Arkivë për » Prill 14th, 2014 «

Lef Nosi – Një figurë poliedrike

Lef Nosi – Një figurë poliedrike Në përvjetorin e lindjes (9 prill 1877 – 20 shkurt 1946) Atdhetar, veprimtar politik, arkivist, folklorist, etnograf, numizmat, arkeolog, filatelist, njohës i gjuhëve turqisht, greqisht, frëngjisht, Lexo Me Teper.

Valentin Pervizi… një Odise e dhimbshme e shekullit të XX

Valentin Pervizi… një Odise e dhimbshme e shekullit të XX shkrim nga Eurial Vinka Valentin Pervizi, oficer i ri i gatshëm për t’i shërbyer Atdheut.
 47 vjet burgje dhe internime: nga dhjetori Lexo Me Teper.

Bota e zajeve… si refleksion në pikturën e Pashk Përvathit

Bota e zajeve… si refleksion në pikturën e Pashk Përvathit Bisedoi Jozef Radi 26 janar 2014 Si janë futur zajet në botën tuaj piktorike dhe kur ka ndodhur kjo…? Ka ndodhë Lexo Me Teper.

Veç mundem me të dashtë, njashtu siç je… Jorge Luis Borges

Veç mundem me të dashtë, njashtu siç je… poezi nga Jorge Luis Borges Jo, s’mundem me iu dhanë zgjidhje krejt problemeve t’jetës as ndonji përgjigje s’kam për dyshimet, as ndërdyshjet e tua veç Lexo Me Teper.

Michael Jordan (1963) – Suksesi

“Shpesh më kanë dhanë besimin e gjuejtes  së fitores n’sekondën e fundit, dhe unë e kam humbë… Kam dështue shumë e shumë herë në jetë… dhe pikërisht prej kësaj sot Lexo Me Teper.

Për Andronikën e Kaninës… Donikën e Skënderbeut

Për Andronikën e Kaninës… Donikën e Skënderbeut Andronika Arianiti, lindi në Kaninë, më 1428. Ky vit i lindjes së saj del nga shumë të dhëna të historianëve të ndryshëm, të cilët thonë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook