Arkivë për » Prill 8th, 2014 «

Krist Maloku Polemik… nga Elsa Demo

Krist Maloku Polemik… nga Elsa Demo Në pervjetorin e lindjes së intelektualit nga Prizreni, që u formua dhe ngrysi jetën në Vjenë e Grac. Iu kushtua mendimit shqiptar në shkencat humane Lexo Me Teper.

Arthur Schopenhauer (1788-1860) – Talenti

“Njerzit e zakonshëm i shqetson nji gja vetme si me e kalue kohën… kush ka ndonji talent përkundrazi, mendon si me e shfrytzue atë…!” 

Karl Gottlieb von Windisch: Mbi Kelmendasit e Srem-it (1782)

1782 – Karl Gottlieb von Windisch: Mbi Kelmendasit e Srem-it Përkthyer dhe përshtaur në shqip nga anglishtja Erman Dine Fisi i Kelmendasve nga veriu i Shqipërisë, gjatë luftërave Austro-Ruso-Turke (1735-1773), luftoi përkrah Austrisë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook