Arkivë për » Shkurt 3rd, 2014 «

Faik Konica (1875-1942) – Shpirt skllavi

“Atyreve që lindin skllav, u është skllavëria si një natyr’e dytë dhe ata jo vetëm s’marrin vesh çdo me thënë liri, po ndiejnë një farë urrejtje për mprojtësit e lirisë Lexo Me Teper.

Mbreti Zog I – Nderohet nga Shteti i Izraelit

Mbreti Zog I nderohet nga Shteti i Izraelit Kujtimi i Mbretit Zog I, u nderua nga Shteti i Izraelit më 27 janar 2014, ditën ndërkombëtare përkujtimore të Holokaustit, gjatë një ceremonie Lexo Me Teper.

Sami Dangëllia – Historia e njeriut që vuajti një jetë në burgjet komuniste

I njëjti person në dy foto burgu: Sami Dangëllia.  Hyri në burg në moshën 24 vjeçare. Vdiq në burg në moshën 67 vjeçare. Fotoja e parë është bërë pak kohë pas hyrjes në Lexo Me Teper.

Një vaj për Laver Bariun nga Flutura Açka

Një vaj për Laver Bariun…  nga Flutura Açka Sa herë shkoja në jug, Përmeti, edhe pse duket xhepth i rrugës nacionale, më shtynte ta bëja kthesën në të majtë, jo vetëm Lexo Me Teper.

Jim Morrison (1943-1971) – Jeta

“S’ka qenë dëshira ime të lindja, prandaj më lini të jetoj ashtu si t’më pëlqejë…” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook