Vulat e Këshillit të Ministrave në 100 vjet… dhe çudia e fundit

Vulat e Këshillit të Ministrave në 100 vjet

Vulat e Këshillit të Ministrave në 100 vjet

Vulat e Këshillit të Ministrave në 100 vjet… dhe çudia e fundit

nga Kastriot Dervishi

-31 janari është një datë që shënon përvjetorin e ngjarjeve të shënuara:
-1920, mbarimi i Kongresit të Lushnjës
-1925, zgjedhja nga Kuvendi Kushtetues i kryetarit të parë të Republikës Shqiptare.
-1925, caktimi i Tiranës kryeqytet nga Kuvendi Kushtetues.
.
Në mënyrë të përmbledhur, kam përaqitur disa vula të Këshillit të Ministrave në 100 vitet e fundit. Mund të vihet re forma e shqiponjës, stemës dhe emërtesat. Deri në vitin 2013, vula kanë qenë për institucionin, i cili shënohet “Kryesia e Këshillit të Ministrave”, “Kryeministria” dhe “Këshilli i Ministrave”. Për herë të parë, me ndryshimin e pushtetit, është vënë re një vulë e personalizuar “kryeministri”, duke thyer jo vetëm ligjin, por edhe traditën 100-vjeçare. Nga pikëpamja ligjore, sot ne kemi në fuqi vetëm një VKM të vitit 1993 për vulat. Pavarësisht se jemi një shtet që i prodhojmë ligjet dhe VKM-të si orizi e si domatet, për vulat nuk ka pasur akt tjetër të veçantë. Legjislacioni mbetet jo i qartë për mënyrën kur del jashtë përdorimit një vulë dhe kushtet e ruajtjes së saj për qëllime historike. 
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat:

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook