Nyjet-Arkivit për » Zani i Kasnecave «

Zani i Kasnecave – Poezi unike e Abat Prend Doçit

Poezia “Zani i Kasnecave” Prend Doçit, Abat të Mirditës, është marrë e plotë nga libri “Historia e Shqypnisë”, “Ç’më kohë t’vjetra deri m’tashmet” të autorit Ndoc Nikaj, botuar në Shkodër nga Lexo Me Teper.

Islamizmi dhe Kristianizmi në letërsinë shqipe Dr. Lazër Radi

Kongresi i Manastirit 1908 Islamizmi dhe Kristianizmi në letërsinë shqipe nga Dr. Lazër  Radi Në shtjellimin e kësaj teme mjaft delikate u mbështeta kryesisht në materialet që shqyrtoi Prof. Ernest Koliqi në Seminarin në Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook