Nyjet-Arkivit për » Violeta Murati «

Çmime… dhe përçmime! nga Agron Gashi

Çmime… dhe përçmime!* nga Agron Gashi Sot, në ditën e lindjes së Franc Kafkës, ju kujtoj këtë roman të Musa Ramadanit, i cili ishte fitues i Çmimit “Kadare” për vitin 2017. Lexo Me Teper.

Hermetizmi ynë, jo si ai europian, më i vrazhdë, ekzistencial… – Visar Zhiti, intervistuar Violeta Murati

Hermetizmi ynë, jo si ai europian, më i vrazhdë, ekzistencial… Visar Zhiti, intervistuar Violeta Murati Jeni njeriu dhe shkrimtari në vëmendje të medias, së fundmi edhe për dosjen tuaj të dënimit në Lexo Me Teper.

Mbi Panairin 2016 dhe Panairet e librit në Shqipëri – përshtypje nga Gëzim Zilja

Turp gazetarëve të kulturës që nuk pasqyruan ngjarjet më të rëndësishme të librit në panair… Turp që nuk lexuan para se te niste panairi të gjithë titujt e rinj që Lexo Me Teper.

Stavro Skendi, dijetari i kufijve ballkanikë nga Violeta Murati

Stavro Skendi, dijetari i kufijve ballkanikë nga Violeta  Murati “Stavro Skendi është i paarritshëm në të kuptuarit dhe në të shpjeguarit të kompleksitetit që karakterizon vendet ballkanike…“ Janë të rrallë ata studiues që Lexo Me Teper.

“Martin Camaj më propozoi veprën e Trebeshinës” – Bisedë me Abdullah Zenelin

“Martin Camaj më propozoi veprën e Trebeshinës” Bisedë me Abdullah Zenelin – Botues i “Buzukut” – Prishtinë Intervistoi: Violeta Murati Për herë të parë Kasem Trebeshina është botuar në Kosovë, në vitin 1991 Lexo Me Teper.

Rexhep Ismajli – “Nuk po hapet asfare procesi për asfare gjuhe tjetër letrare…”

Rexhep Ismajli - “Nuk po hapet asfare procesi për asfare gjuhe tjetër letrare…” Intervistoi: Violeta Murati Intervistë me akademikun nga Kosova, Rexhep Ismajli, i pranishëm në Tiranë në konferencën “Letërsia dhe dialektet”, një Lexo Me Teper.

Poeteka 36 – vjeshtë 2015 – E’hem Haxhiademi nga Hortensia Haxhiademi – Pellumbi

Përmbajtja Poeteka 36 – vjeshtë 2015 4 Arian Leka – I’m nobody! Who are you? Letërsi shqipe 10 Petraq Risto – 12 poezi 20 Ilir Kalemaj – 11 poezi 28 Lexo Me Teper.

Foto me 750 mijë bunkerë shqiptarë, trondisin psikozën europiane… Pete Brook

Foto me 750 mijë bunkerë shqiptarë, Trondisin psikozën europiane… nga Pete Brook Përgatiti: V. Murati “Paranoja e diktatorit komunist – epoka e bunkerëve, tani një telash kombëtar”, ky është titulli i Lexo Me Teper.

Zbulohet koleksioni me katër përrallat e vjetra shqiptare

Zbulohet koleksioni me katër përrallat e vjetra shqiptare Botim i ri i albanologut Robert Elsie nga Violeta Murati   Katër përralla të vjetra shqiptare nga ishulli Poros (Greqi), të shënuara rreth vitit 1860, janë koleksioni Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook